ITT már röviden beszámoltunk róla, hogy Bodorkós-Horváth Katalin Európa-bajnoki címet szerzett Alicantéban.

A hungarysport.hu gratulál az Európa-bajnoknak! Mi volt a taktika?
– Sikerült nyerni, 2 és fél perccel előztem meg a 2. helyezettet. Helyezésre mentem, nem számított annyira az időeredmény. Az volt a taktika, hogy az elején jól bekezdek, biztos előnyt szerzek és utána azt megtartom, de azért olyan 56-57 perc körül legyen a 10 km időeredménye. Így is történt, az elejét, 4-5 km-ig jól megnyomtam, utána beálltam 5:45/km időre. Természetesen a fordítóknál figyeltem mennyire nő a távolság köztem és a spanyol lány között.

 

 

Verseny közben hogyan érezted magad?
– Jó volt, hogy most nem hajtottunk időben jobb eredményért. Közben nem volt problémám, nem fájt semmim, elég lazán is tudtam menni, nem erőlködtem. Viszont túloznék, ha azt mondanám egy kicsit sem fáradtam el. Holnap majd kiderül. Időeredményem 56:59, tehát okosan mentem. Fejben végig minden rendben voltam, a technikával sem volt gond, kaptam mindig a ” jelzést” a biztatást.

Aranyérmes lettél, de mi történt a célba érés után?
– Célba érkezés után pár fotó után masszőrök vették kezelésbe a lábaim, majd energiapótlás következett és ezután jutottam a helyemre, a telefonomhoz. Ami nagy öröm volt számomra, hogy a versenybírók között volt egy magyar hölgy, aki 27 éve él kint Spanyolországban, atlétaedző azon a pályán, ahol én a héten edzettem. Ő olyan boldog volt és nagyon büszke! Örültem nagyon, hogy örömet szerezhettem neki! És természetesen Mindenkinek, aki kicsit is részese ennek az eredménynek. Köszönöm a szurkolást és a sok-sok üzenetet!

Mi a program a ma esti 20 km-es versenyszám rajtjáig?
– Eredményhirdetés után ebédelni mentünk edzőmmel, aztán le a tengerre. A vízben egy kicsit regenerálódtam, majd visszajöttünk a szállásra. A startig a pihenésé a főszerep!

Domján Miklós tanítványa 18 órakor rajtol a spanyolországi EB 20 km-es gyalogló versenyszámában. Természetesen újra szurkolunk neki!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!