Még az őszi fordulók alkalmával számoltunk be a Gencsapáti KSE – Jáki SE mérkőzésről, ahol parázs jelenetek játszódtak le, majd a lefújás után is történtek összerezzenések a két tábor között. Ezúttal a történet tovább íródott, ugyanis eljött a Vas Megyei II. osztály Szombathelyi csoportjában a 27. forduló, ahol ismét összecsapott egymással a két együttes, a jákiak pedig gondoskodtak arról, hogy legyen miről beszélni az egyébként is izgalmas mérkőzés lefújása után.

Már a találkozó előtt érezhető volt, hogy ismét balhéra készülnek a hazai drukkerek, hisz az első perctől kezdve válogatott fenyegetések bekiabálásával inzultálták az ellenfél játékosait, és edzőjét, ez az egész mérkőzés során így ment.

Fontos megjegyezni, hogy a játékosok között a pályán semmilyen fajta atrocitás nem történt, a játékvezető korrekt módon dirigálta a találkozót.

Az első játékrészt jobban kezdték a vendégek, a félidő dereka körül kétszer is betaláltak, ám a lefújás előtt pár perccel szépíteni tudott a hazai gárda.

A második etapra aztán megint a gencsiek jöttek ki jobban, és Szekeres Martin révén kétszer is betaláltak, úgy tűnt simán nyerik is a találkozót.

A drámai percek viszont csak ezután következtek, hisz a hazaiak a 89. majd a 91. percben is betaláltak, sőt ezután az egyenlítő találat is megszületett, de a játékvezető- segítője intésére – les miatt érvénytelenítette a gólt.

Az ítéletet követően elszabadult a pokol, Máté Ádámot kiállította a játékvezető, amiért a jákiak játékosa megakarta rúgni labdával a partjelzőt.

A hármas sípszó elhangzása után a helyi rendezők (ezért később nagyon megütheti a bokáját a klub) lerohanták a játékvezetők és az asszisztenseket, akik csak rendőri kísérettel tudták elhagyni a pályát.

A gencsi futballisták és edzőjük igyekeztek minden atrocitást elkerülve az öltözőbe vonulni, ám a jáki szurkolók ezt nem hagyták, előbb a vendégek kapusát érték ütések, de a többi játékost is inzultálták erőszakos cselekedetekkel.

Szigetvári Benedek, a vendégek mestere feltartott kézzel sétált az öltöző felé, nem akart semmiféle balhéba belekeveredni, azonban befelé menet a jáki rendezők és szurkolók őt is megtalálták, a köpködések és lökdösődés után pedig hátulról őt is megütötték, aminek következtében a földre került, a kiérkező rendőrök segítették ki a bajból.

A kiérkező rendőrökre is kis híján rátámadtak a jákiak, akik a szolgálati autókat sem kímélték.

Természetesen a két szurkolótábor is szóváltásba keveredett, a kevés létszámú vendég szimpatizánsra zúdították a nem éppen irodalmi kifejezéseiket a helyiek, akiknek a lincshangulata ekkor csúcsosodott ki igazán.

A gencsi szurkolókat sem kímélték, a videó felvételeket pedig a kiérkező rendőröknek is továbbították, így igencsak megütheti a bokáját az, aki valamiféle bűncselekményt követett el a helyszínen, továbbá a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség is kénytelen lesz végre lépni az ügyben, hisz nem először fordul elő a Jáki SE mérkőzésein az ilyesfajta viselkedés.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!