Több mint 60 ezer néző fogadta a Real Madrid és a Liverpool együttesét a tegnap, magyar idő szerint 20:45-kor kezdődő labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében.

Jürgen Klopp mester remekül feltüzelte csapatát a találkozóra, amely az előzetes várakozásokkal ellentétben nem a Cristiano Ronaldo – Mo Salah összecsapásra csúcsosodott ki, hisz míg előbbi a 90 perc alatt alig találkozott a labdával, utóbbit könnyek között kellett a 30. percben lecserélni, miután Sergio Ramos durva módon a vállánál fogva lerántotta az egyiptomit, aki nem tudta folytatni a játékot.

Mohamed Salah nagy éve volt ez, ám végül semmit sem nyert a Liverpoollal. Photo: Ina Fassbender/dpa

Salah lecseréléséig egyébként jobban játszottak a vörösök, többet volt náluk a labda és agresszívan támadták le a spanyolokat a saját térfelükön, sőt még lehetőségek is eljutottak.

Az első félidő krónikájához még egy Ronaldo fejes tartozik, amelyet Karius nagy bravúrral védeni tudott, a kipattanót pedig Benzema már lesről juttatta a kapuba, ám a visszajátszások után jól látszott, hogy már a portugál is előrébb tartózkodott a védőknél a beívelés pillanatában, így szabálytalan lett volna a gól, ha befejeli a labdát.

A második etapra aztán átvette a játék irányítását a Real Madrid, ám az 50. percben egy olyan góllal szereztek vezetést, amelyet maximum a szilveszteri összeállításokban szoktunk látni, ugyanis a vörösök német hálóőre kiakarta gurítani a labdát, ám Benzema nemes egyszerűséggel az útjába állt, és bepattant róla a játékszer a hálóba.

Ekkor teljesen ledöbbenve figyelte mindenki a mérkőzést mondván, ilyen peches estéje nem lehet egy csapatnak, ám ekkor még nem volt vége a sorozatnak, hisz az 55. percben érkezett Mané, és egy szöglet utáni lefelejt labdára ő csapott le a legkorábban, amivel egyenlíteni tudott.

Ekkor még reménykedve. Forrás: Goal.com

Zinedine Zidane ekkor valami olyat húzott, amivel eldöntötte a Bajnokok Ligája döntőjét, hisz a pályára küldte Gareth Balet, a walesi pedig 4 percre rá, hogy beállt Isco helyére, rögtön beollózta az idei kiírás legszebb találatát, ezzel végérvényesen a padlóra küldve az ellenfelet. Óriási gól volt.

Ismét hátrányba kerültek tehát a liverpooliak, akik támadtak becsülettel, de igazán sok helyzetig nem sikerült eljutniuk, ám Mané révén egyszer még eltalálták a kapufát, amelyről a labda a mai estén szinte biztos volt, hogy nem fog nekik befele pattanni.

A hajrához közeledve aztán minden kérdés eldőlt, mikor is újra a német kapus került a főszerepbe, Gareth Bale egy jó 25-30 méteres bombát eresztett meg, ami látszólag könnyű védésnek tűnt Karius számára, ám ahelyett, hogy a szitáló labdát magabiztosan kiöklözte volna, beütötte a saját hálójába, feltéve a pontot a mai teljesítményére.

Sírva kért bocsánatot a szurkolóktól a német hálóőr. Forrás: GettyImages

A Real Madrid tehát 13. alkalommal hódította el a legrangosabb európai kupasorozat serlegét, zsinórban pedig harmadszor, amire egyáltalán nem volt még példa a labdarúgás történelmében.

Jürgen Klopp a Borussia után a Liverpoollal is ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában. Forrás: AFP

A döntő után a futballban ma nem sokat mutató Cristiano Ronaldo azért mégis elintézte, hogy a másnapi újságok róla szóljanak, hisz érdekes nyilatkozatot adott a lefújást követően.

„A legfontosabb az, hogy megnyertük a kupát, és történelmet írtunk. Most ki kell élveznünk ezeket a pillanatokat. A következő pár napom a szurkolóké lesz, azoké, akik mindig is mellettem álltak. Nagyszerű volt a Real Madridnál lenni! A következő pár napban majd bővebben beszélek még erről, most élveznünk kell a sikert. Az egyes játékosok jövője nem fontos, az a lényeg, hogy történelmet írtunk” – nyilatkozta a döntőt követő ünneplés közben Cristiano Ronaldo.

Lehet, hogy eljött a búcsú ideje? Forrás: AFP

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!