Szombaton folyatódott a női másodosztályú röplabda-bajnokság alsóházi rájátszása. A sereghajtó Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület ezúttal idegenbe látogatott. Az esélyek egyértelműen a hazaiak győzelmét ígérte, hiszen a Szent Benedek az alapszakasz hajrájában csak egy hajszállal maradt le a felsőházról, azóta pedig kiegyensúlyozottan szerepeltek a playoff során.

A szombathelyiek ezzel szemben felemás idényt tud a háta mögött. A nyáron teljesen újjáépülő keret a mutatott játékával egyre látványosabban fejlődött. Ugyanakkor a várt győzelmek elmaradtak, így sereghajtóként érkeztek a Balaton-partra. Bodzer Attila tanítványai ígéretesen kezdték a derbit, alaposan meglepték a vendéglátó gárdát, amely sokáig csak üldözni tudta szetten belül riválisát.

Hiába kért időt a hazaiak mestere, nem fékezett a vasi gyorsvonat és könnyen zsebelték be az első felvonást. A folytatásra rendezte sorait a SZBRA gárdája és nagy versenyfutásba kezdett ellenfelével. A kritikus pillanatban a Balaton-partiak akarata érvényesült, így félóra után 1-1 állt az eredményjelzőn. A színvonal továbbra sem csökkent, magas színvonalú csata zajlott a pályán.

A SzoESE újra felpörgette a játékot és kezdeményezőkészségét siker koronázta. A szoros negyedik szett után a balatonfüredi alakulat egyre pontatlanabbá vált. Ennek köszönhetően hazai közönsége előtt kényszerült fejet hajtani vasi riválisa előtt. A szombathelyiek hősies játékkal, kiváló csapategységgel törte meg nyeretlenségi szériáját és szolgált rá a győzelemre.

Szent Benedek RA II. – SzoESE 1-3 (17, -22, 23, 13)

SzoESE: Lajos R., Horváth K., Gábriel R., Szalai Cs., Donáczi K.,
Libero: Tauker S.
Csere: Nagy D., Dóka V., Imre Z.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!