Rövidesen véget ér a Vas Megyei I. osztályú bajnokság, hisz már csak 1 forduló van hátra az idei kiírásból, igaz vannak még pótolni való elmaradt találkozók. A körmendiek biztosnak tűnő bronzérme is veszélybe kerülhet akár az utolsó fordulóban, ám ehhez kisebb csodának kellene létrejönnie. 

Idegenben vesztett a Körmend a hétvége során.

Király SZE 3:2 Körmendi FC
Gólszerzők: Hujber G. 49′ Mester B. 52′ Németh B. 91′ ill. Niksz T. 10′ Takács M. 45′
Az első félidőben hiába tartotta többet a labdát a hazai csapat, a kontrákra játszó vendégek két nagy egyéni hibát kihasználva két gólos vezetést szereztek a szünetre. A második játékrész is egy hatalmas körmendi helyzettel kezdődött, ám a vendégek elpuskázták a lehetőségüket. Ahogy ilyenkor lenni szokott a labdarúgásban, a kihagyott helyzet megbosszulta magát, a hazaiak egy lövését kézzel ütötte ki Takács Ádám a gólvonalról, ezt pedig kiállítás és tizenegyes követte. A hazaiak csapatkapitánya bevágta a büntetőt, majd pár perccel később egy óriási védelmi hiba után egalizált is a Király SZE. A találkozó végére maradt a csattanó, Németh Bálint átlövése egy vendég játékost is érintve pattant a hálóba, így a szombathelyiek 0:2-ről felállva megfordították, és megnyerték a találkozót.

Szentgotthárd VSE 6:0 Ikervár FC
Gólszerzők: Muszka J. 35′ 43′ 49′ Sipos G. 37′ Kovács T. 87′ Düh K. 89′
Hazai pályán aratott sima győzelmet a Szentgotthárd a kiesés ellen küzdő ikerváriak ellen, ám erre már nem sok esélye van az újonc csapatnak. Külön érdemes kiemelni, hogy a jövőre 40. életévét betöltő Muszka János három gólt is szerzett. A két csapat játékstílusa elég hasonló volt, ám a képességek egyértelműen a hazaiak javára döntöttek.

Kőszegi FC 2:3 Vép VSE
Gólszerzők: Réti M. 7′ 50′ ill. Bezdi Sz. 12′ Markó M. 43′ Szolyák T. öngól 92′
A várakozásoknak megfelelően kemény mérkőzésre számíthattak a kilátogató nézők Kőszegen a hétvége során, hisz a két együttes közel áll egymáshoz a tabellán. Az első 15 percben gyors gólváltás történt, előbb a hazaiak, majd a vendégek találtak a kapuba, sőt a félidő vége előtt a vezetést is megszerezte a vendég együttes. A második etapot aztán megint a kőszegiek kezdték jobban, Réti Milán a második gólját is megszerezte. Sokáig úgy tűnt, igazságos pontosztozkodással ér véget a találkozó, ám a hazaiak egyik legjobb játékosa a saját kapujába talált, megszerezve ezzel a vépieknek a minden eldöntő találatot.

Répcelaki SE 3:1 Rum KSC
Gólszerzők: Szabó B. 37′ 89′ Jordán B. 46′ ill. Pásti Z. 59′
Az ismét szebbik arcát mutató hazai együttes akár már az első félidőben eldönthette volna a találkozó sorsát gólokkal, ám egyik támadónak sem sikerült értékesíteni az adódó lehetőségeket, egészen a 37. percig, amikor egy szerencsésen lepattanó labdát Szabó Bence közelről a kapuba továbbított. A félidőben tehát megérdemelten szerzett vezetést a hazai gárda, akik a második játékrészt is remekül kezdték, Tóth Dávid vette el a labdát az ellenféltől, amelyet egyből Jordán Benedek felé továbbított, aki kihasználta az adódó lehetőséget. Ezután tovább támadott a Répcelak, ám mégis a rumiak szereztek gólt büntetőből, ám az azt megelőző jelenetnél a játékvezető is hibázott, hisz egyértelműen szabálytalanul szereztek labdát a vendégek. Ezután vérszemet kapott a Rum, hosszú indításokkal próbálkoztak, ám ezekből helyzetek nem igazán alakultak ki. A 89. percben aztán ismét Tóth Dávid tette a labdát a védők mögé az induló Szabó Bence felé, aki lezárta a találkozót a második találatával.

Lukácsháza SE 6:1 Jánosháza VSE
Gólszerzők: Tar M. 12′ 36′ 51′ 67′ Szalai Sz. 57′ Komálovics M. 61′ ill. Bolla L. 60′ 
Előzetesen kemény mérkőzésre lehetett számítani, hisz a két csapat nem áll egymástól messze a tabellán, ráadásul közel azonos játékerőt is képviselnek. Ennek ellenére már az első játékrészben magabiztos előnyre tett szert a hazai gárda, sőt a második játékrész elején újabb két gólt szereztek. A 60. percben aztán a vendégek is megszerezték a becsületgóljukat, ám nem az övüké volt az utolsó szó, hisz a 70. perc előtt további két gólt szerzett a Lukácsháza, a hátralévő időben viszont több találat már nem született, ám a győzelem mértéke így is kiütésesre sikeredett. A Lukácsháza számára fontos lesz az utolsó hét, hisz ha esetleg győzni tudnak a Celldömölk ellen, akkor még meglehet nekik a 4. hely a bajnokság végén.

Rábapatyi KSK 3:3 Vasszécseny SE
Gólszerzők: Piros D. 66′ Juhász Á. 79′ Vadász T. 84′ ill. Vadász T. 64′ Pungor D. 67′ 90′
Ez a találkozó is megfelelt az előzetes várakozásoknak, hisz mindkét együttes presztízs csataként tekintett az összecsapásra. Az első egy órában nem sok minden történt, ám ezután aztán nagyon felpörögtek az események, 3 perc alatt 3 gól született, ebből egyet a hazaiak, kettőt a vendégek szereztek. A hajrához közeledve mindent megtett az egyenlítésért a Rábapaty, és a 79. percben össze is jött nekik, sőt 5 perccel később a vezetést is megszerezték a hazaiak. Fontos három pont küszöbén állt a Rábapaty, ám a 90. percben érkezett Pungor Dávid és 1 pontot megmentett, így a hazaiak nagyon csalódottak lehettek a mérkőzés után.

Egyházasrádóci SE 1:5 Celldömölki VSE
Gólszerzők: Piri B. 9′ Horváth D. 33′ Németh J. 34′ 48′ Gorácz M. 76′ ill. Molnár I. 
A hazai pályán mindig masszív rádóci legénységnek ezúttal nem sikerült sokáig kapott gól nélkül tartania kapuját, hisz már a 9. percben vezetést szerzett az ezüstérmes. A folytatásban aztán sorra dolgozta ki a helyzeteit a Celldömölk, előbb Horváth volt eredményes, majd a gólkirályi cím várományosa, Németh József is megvillant két ízben. A mérkőzés végéhez közeledve aztán az ötödik gólját is megszerezte a vendég együttes, ám egy szépségtapaszra a hazaiak erejéből is tellett. Mindenféle nehézség nélkül, ezúttal a helyzeteit jó százalékban kihasználva szerezte meg a 3 pontot a Celldömölk Egyházasrádócon, egy kimondottan sportszerű mérkőzésen.

Vasvár VSE 0:1 Sárvár FC
Gólszerző: Koronczai R. 69′ 
Azt már a beharangozónkban is megírtuk, hogy nem vár könnyű ütközet a listavezetőre Vasváron, hisz a közönségük segítségével mindenkire veszélyesek a hazaiak otthoni környezetben. A listavezető ebben a szezonban több alkalommal aratott kiütéses győzelmet, ám a Vasvár ellen ősszel is fordulatos meccset játszottak. Ezúttal sem volt könnyű dolga a vendégeknek, akik ha gólparádét nem is rendeztek, de egy Koronczai góllal a 3 pontot azért nagy nehezen begyűjtötték Vasváron.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!