Alig 2 nap van hátra a 2018-as Oroszországi Labdarúgó Világbajnokság nyitómérkőzéséig, amikor is a házigazda Szaúd-Arábia nemzeti csapatával méri össze tudását. Természetesen a világbajnokság alatt is igyekszünk minden fontos információról beszámolni, ám addig is kedvcsinálónak érdekességeket hozunk el olvasóinknak, a mai nap megmutatjuk, hogy mit kapnak a vb-n legjobban teljesítő játékosok. 

4 évvel ezelőtt Neuer és Messi is a különdíjasok között szerepelt, előbbi a legjobb kapusa, utóbbi a legjobb játékosa lett a 2014-es Brazíliai Világbajnokságon. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Az Adidas a napokban tette közzé az idei év díjait, ám, hogy ezeket ki veheti át a végén, arra tippelni is nehezen lehet.

Az Aranycipő, melyet majd a vb gólkirálya vihet haza. Nem lenne meglepetés ha Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is harcban lenne érte, bár ez elmondható a vb Aranylabdájával kapcsolatban is. Érdekesség, hogy az idei szezonban Lionel Messi már egy Aranycipőt bezsebelt, méghozzá az európait. 2014-ben az idei szezonban a Bayern Münchent erősítő James Rodriguez szerezte a legtöbb gólt, hatszor rezgette meg az ellenfelek hálóját.

Íme az Aranylabda, melyet a vb legjobb játékosa vihet haza. Forrás: Sport Bible

Végül pedig jöjjön az Aranykesztyű, amelynek 4 évvel ezelőtti győztese, Manuel Neuer egy hosszú sérülést követően jön majd a vb-re, így kérdéses, hogy Joachim Löw vezetőedző neki, vagy a Barcelonában kiválóan teljesítő Ter Stegennek szavaz-e bizalmat a kezdőben.

Forrás: Sport Bible

Zárásképp pedig egy jó hír a brazil nemzeti csapatért szorítók számára: Úgy tűnik Neymar sérülése már teljesen a múlté, ezúttal Ausztriával csapott össze a “selecao” , és magabiztos 3:0-ás győzelmet arattak a vb előtti utolsó felkészülési mérkőzésükön.

Football Soccer Futbol (@bestoffootball) által megosztott bejegyzés,

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!