Két nagynevű, igazi sztárokat felvonultató nemzet összecsapását megelőzően joggal reménykedtek a szurkolók, hogy igazi futballünnepet varázsolt Szerbia és Costa Rica. A közép-amerikaiak négy éve a legjobb nyolc között véreztek el. Viszont ennek a sikernek köszönhetően került több játékos is Európába, valamint nagyobb klubokba. Szerbia együttese is hemzseg az ismert klasszisoktól, elég csak Ivanovic, Matic, Tadic vagy Kolarov nevét említeni. Többen megfordultak már a szigetországban, illetve most is a Premier League-t erősítő csapatok színeiben játszanak.

Hiába a nagy várakozás és a hatalmas lelkesedés, nagyon csendesen zajlott az első játékrész. Szerbia irányította a találkozót, de csak meddő mezőnyfölényig jutott. A kapusoknak nagyon sok dolga nem akadt. Annál több a játékvezetőnek, hiszen sok apró fault miatt kellett fegyelmezni a labdarúgókat. A legnagyobb helyzetet Savic hagyta ki, aki parádésan ollózott a kapu irányába. A gondot az jelentette csupán, hogy az asszisztens lest jelzett – tévesen, valamint Navas kapus is hárítani tudott.

A negyed órás pihenő után ritmust váltott Szerbia és már komoly helyzetekkel jelezték, hogy a minimális elvárás a három pont megszerzése. Mitrovic kísérletét bravúrral hárította Navas, azonban az 58. percben már Ő is tehetetlen volt. Kolarov végzett el egy szabadrúgást, amely gyönyörű “kiflit” lerajzolva kötött ki a kapu jobb felső sarkában.

Próbálkozott Costa Rica cserékkel és szerkezet váltással is, de a kinyíló védelemnek köszönhetően nagyon könnyen fickándoztak a szerb támadók. Tadic vezérletével több veszélyes kontrát vezettek déli szomszédaink, de hiába. A hajrára ráadásul leült a találkozó és inkább a kakaskodásról szóltak a percek. Kár érte, mert több volt ebben a derbiben, mint elsőre gondoltuk volna.

E-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Costa Rica–Szerbia 0–1 (0–0)

Costa Rica: Navas – Gamboa, Acosta, González, Duarte, Calvo – Venegas (Bolanos, 60.), Guzmán (Colindres, 73.), Borges, Ruiz – Urena (Campbell, 67.).
Szövetségi kapitány: Óscar Ramírez
SZERBIA: Stojkovic – Ivanovic, Milenkovic, D. Tosic, Kolarov – Matic, Milivojevic – Tadic (Rukavina, 83.), Milinkovic-Szavic, Ljajic (Kosztic, 70.) – A. Mitrovic (Prijovic, 90.).
Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics
Gólszerző: Kolarov (56.)
Sárga lap: Calvo (22.), D. Guzmán (56.), ill. Ivanovics (59.), Prijovics (98.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!