Korszerű, sokoldalú sportközpontot adtak át Dunaharasztiban. A létesítmény ünnepélyes szombati átadásán Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte: az új sportlétesítmény “kínálatával, kényelmével és modern technikai megoldásaival” jelentősen hozzájárul a település közösségi értékeinek gyarapításához. Hozzátette: a kormány célja, hogy “a már kivívott sportnemzet” státusz megőrzése mellett a jövőben “egészségesebbek, sportosabbak és fittebbek” legyenek a magyarok, és igazi “sportoló nemzetté” váljanak.

Szabó Tünde hangsúlyozta, hogy a sikerekhez – úgy a verseny-, mint a szabadidősportban – megfelelő színvonalú “sportszínterekre” is szükség van, ezért a célok megvalósításához a magyarországi létesítmények fejlesztésére is áldozni kell. Az államtitkár közölte: a Dunaharaszti Sportcsarnok nem csupán a helyieknek, hanem az országnak is a javára válik. “Hogy megtöltsük élettel, sokszínű kultúránk és sportéletünk értékeivel, közös feladatunk” – emelte ki.

A közel 800 millió forint összköltségű beruházás felét az önkormányzat finanszírozta. A sportközpontban a kézilabdapálya egyik oldalán 500 fős lelátó létesült, ami alkalmassá teszi az épületet városi rendezvények lebonyolítására is. A sportcsarnok környezetében térvilágítással ellátott 140 férőhelyes parkoló és három buszparkoló épült.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!