Az már korábban eldőlt, hogy Belgium és Anglia biztosan továbbjut a labdarúgó világbajnokság G-jelű csoportjából. Csak az volt a kérdés, hogy melyik nemzet várhatja csoportelsőként a következő ellenfelét. Ennek megfelelően tartalékos összeállításban léptek pályára a csapatok. Több olyan játékos is akadt a kezdőkben, akik eddig nem, vagy csak alig játszottak.

 

Az első percekben a belgák, később viszont már az angolok diktálták a tempót. Néhány apró helyzeten kívül nem igazán volt mit feljegyezni. Mindkét gárda híres a jó védekezéséről, így a kapusoknak csak elvétve akadt dolga. A gól nélküli első játékrészben 2-2 kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel, igaz egyik sem volt ordító ziccer.

 

A másik pályán némiképp meglepetésre Panama szerezte meg a vezetést, miután egy lövés megpattanva talált utat a tunéziai kapus hálójába. Ezen az összecsapáson a szép búcsú reményében játszottak a csapatok, itt viszont nagyobb volt a küzdelem és a kaput eltaláló lövésekben is jobban muzsikáltak a felek.

 

A szünet után aztán megszerezte a vezetést Belgium. A hosszú éveket Angliában profiskodó Januzaj kísérletét nem tudták hárítani a szigetországiak. Tunézia sem hagyta annyiban a dolgot és negyed óra alatt nemcsak ledolgozták a hátrányukat, hanem a vezetést is megszerezték Ben Youssef és Khazri góljainak köszönhetően.

 

A bekapott gól hatására jóval támadóbb szellemben játszott Anglia és több helyzetet dolgoztak ki, azonban Gareth Southgate együttese nem tudott egalizálni, pedig becserélte az összes csatárát. A belga védelem jól állt a lábán, ezzel a győzelemmel pedig 100%-os teljesítménnyel nyerték meg csoportját Eden Hazardék.

Anglia – Belgium 0-1 (0-0)

Anglia: Pickford – Jones, Stones (Maguire), Cahil – Alexander-Arnold (Welbeck), Loftus-Cheek, Dier, Delph, Rose – Rashford, Vardy.

Belgium: Courtois – Dendoncker, Boyata, Vermaelen (Kompany) – Chadli, Fellaini, Dembele, Hazard – Januzaj (Mertens), Batshuayi, Tielemans.

Gólszerző: Januzaj 51′

 

Panama – Tunézia 1-2 (1-0)

Panama: Penedo – Machado, R. Torres (Tejada), Escobar, Ovalle – Barcenas, Godoy, Gomez, Avila (Arroyo), Rodriguez – G. Torres (Cummings)

Tunézia: Mathlouthi – Haddadi, Meriah, Bedoui, Nagguez – Chaalali, Skhiri, Sassi (Badri) – Sliti (Khalil), Khazri (Srarfi), Ben Youssef.

Gólszerző: Meriah (öngól) 33′ illetve Ben Youssef 51′, Khazri 66′

G-csoport
1. Belgium 9 pont
2. Anglia 6 pont
3. Tunézia 3 pont
4. Panama 0 pont

Negyeddöntők párosítása:

Uruguay – Portugália
Franciaország – Argentína
Brazília – Mexikó
Belgium – Japán
Spanyolország – Oroszország
Horvátország – Dánia
Svédország – Svájc
Kolumbia – Anglia

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!