Ha eddig kételkedtünk volna, hogy a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokság nem a meglepetések tornája, akkor azok számára ajánljuk a Svéd-Svájc találkozót. Sokan a Xerdan Shaqiri vezette csapatot látták esélyesnek, azonban ez koránt sem úgy történt, ahogy erre számítani lehetett.

Esélyeshez méltó módon kezdte az összecsapást Svájc, ami labdatartásban és támadásokban is megmutatkozott. Svédország eleinte inkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Becsületükre legyen mondva, hogy abban nem is lehetett hibát találni, hiszen rendkívül jól zárták a széleket és a lecsorgó lövések sem okoztak gondot Olsen kapusnak. Ráadásul sokkal agillisabbak voltak a kontratámadások során.

Tény, hogy nem kápráztattak el bennünket a csapatok az első félidőben, joggal reménykedtünk, hogy egy gól bizonyára megváltoztatja majd a játék képét. Ez pontosan így is lett, csak nem az az együttes szerezte, akitől várta volna a közönség. Forsberg szánta el magát lövésre a 66. percben, amely megpattant a védőn és ejtette át a kapust is.

 

Ezután még nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a svájci csapat és cserékkel próbáltak frissíteni. Igazából ez nem érte el a várt hatást, hiszen egyre kapkodóbbá vált a hátrányban lévő együttes játéka. Emellett a svédek nagyszerű ellentámadásokat vezettek. Nem csoda, hogy az utolsó pillanatban is az északiaknak volt sansza betalálni.

Lerántás miatt Langot még ki is állította a játékvezető – teljesen jogosan. A 17 méterről leadott szabadrúgást Toivonen bombázta kapura, de Sommer nagyszerűen védett. Az erőviszonyok alapján némiképp meglepetés eredmény született, azonban a pályán mutatott játéka alapján megérdemelték a továbbjutást Lustigék.

Svédország – Svájc 1-0 (0-0)

Svédország: R. Olsen – Lustig (Kraft), Lindehof, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg (M. Olson) – Berg (Thelin), Toivonen.

Svájc: Sommer – Lang, Djourou, Akanji, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili (Seferovic), Zuber (Embolo) – Drmic.

Gólszerző: Forsberg

Kiállítva: Lang (Svájc)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!