Peter Schmeichel – aki korábban éveket húzott le a Manchester United hálóőreként – abban a szerencsés helyzetben van, hogy fia ugyan azon hivatást választotta, mint amit ő maga is, nevezetesen, hogy profi futballista lett belőle. 

Kasper édesapjához hasonlóan szintén megnyerte a Premier Leaguet. Fotó: goal.com

A jelenleg a Leicester City-t erősítő dán hálóőr már a Premier League megnyerésekor is kivívta apja büszkeségét, most azonban a világbajnokságon is maradandót alkotott.

A 31 éves hálóőr a dán válogatott színeiben ugyan a nyolcaddöntő során kiesett Horvátországgal szemben a tizenegyesek után, de a kapus így is letette a névjegyét, hisz 3 büntetőt is kivédett a mérkőzés során, ebből egyet a hosszabbításban, kettőt pedig a büntetőpárbaj során.

Így reagált Peter Schmeichel, amikor fia kivédte a büntetőt a hosszabbításban.

A kiesés után még egy érzelmes Twitter posztot is megengedett magának a büszke apa.
“Elállt a szavam. Nem is lehetnék büszkébb az országomra, a fiamra és a csapattársaira, valamint a szakmai stábra és a válogatott fantasztikus edzőjére, Age Hareide-re. Amikor a könnyek felszáradnak, tudatosul bennünk, hogy mit is vittünk véghez.” -írta képéhez a legendás hálóőr.


Érdemes megemlíteni azért a horvátok hálóőrét is, hisz Subasic a szétlövés során 3 büntetőt is megfogott, továbbjuttatva ezzel csapatát a következő körbe, ahol Rakiticék Oroszországgal mérkőznek majd meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!