A spanyol rendőrség adta közzé azt az információt, amelyből kiderül, hogy a Barcelona otthonául szolgáló Nou Camp stadionja is a terroristák célpontja volt. A dzsihadista csoport még 2017. augusztus 17-én követett el terrorcselekményt a katalán városban. Az erről készült nyomozati anyagban elég nagy részletességgel taglalják a létesítmény elleni akciót.

A terrorszervezet internetes előzményeiből kiderült, hogy a célpont mindenképpen a Nou Camp lett volna. Ezt megerősítette az egyik szurkolói bolt tulajdonosa, aki elmondta az tis, hogy a csoport két tagja különböző sportrelikviákat, mezeket vásároltak üzletében. A spanyol lapok egybehangzó véleménye szerint a párizsi Saint-Denis stadion mellett elkövetett terrortámadáshoz hasonlót terveztek.

Kiderült az is, hogy a csoport több más támadást is előkészített. Ilyen volt a párizsi Bataclan-mészáráshoz hasonló akció, amelyet Barcelona egyik felkapott klubjában, a Razzmatazzban követtek volna el. Továbbá a Szent Család templom és az Eiffel-torony is a kiszemelt helyszínek között volt.

A tavalyi terrorcselekmény során 15 ember veszítette életét és több százan sérültek meg, amikor Barcelonában, majd a 120 kilométerre lévő Cambrils sétálóutcájában furgon hajtott a tömegbe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!