A spanyol Szuperkupa mellett Németországban is összemérte tudását a tavalyi év bajnoka, és kupagyőztese. A Frankfurt akkor nagy meglepetésre éppen a Bayern Münchent győzte le a Német Kupa fináléjában, így volt miért revansot vennie a bajoroknak. 

Nem is kezdték rosszul a mérkőzést a müncheniek, Lewandowski fél óra alatt duplázott, majd a szünet után nem sokkal a harmadik gólját is megszerezte.

A Bayern játszi könnyedséggel dolgozta ki a helyzeteit, a csereként beálló Coman a 63. percben már a negyedik bajor gólt szerezte.

Fotó: Getty Images

A mérkőzés vége felé aztán mindkét együttes cserélgetett, beállt a friss vb-ezüstérmes Rebic a frankfurtiakhoz, ám ő sem tudott lendíteni a csapat támadójátékán.

A 85. percben alakult ki a végeredmény, amikor ismét Coman villogott, pár remek csel után az alapvonalig vitte a labdát, majd a nyáron a Barcelonával hírbe hozott Thiagohoz passzolt, aki nem hibázta el az ajtó-ablak ziccert.

Az utolsó percek elég eseménydúsan teltek, a szintén csereként pályára lépő Sandro Wagner 5 méterről nem tudta az üres kapuba pofozni Kimmich passzát, ám a Bayern München így is sima, 5:0-ás győzelmet aratva szerezte meg a Szuperkupát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!