Legjobb teniszezőnk, Fucsovics Márton három szettben legyőzte Guillermo García-Lópezt a Cincinnatiben zajló kemény pályás tenisztorna második fordulójában. A világranglista 48. helyén álló magyar 6:7, 6:4, 7:5-re nyert a 71. helyen rangsorolt spanyol ellen – olvasható az nso.hu-n.

Az első játszmát rövidítésben vesztette el Fucsovics, de nem kezdett jól a második szettben sem, elvesztette adogatójátékát, utána viszont 3:4–nél, majd 5:4-nél is elvette ellenfeléét, így egyenlített. A döntő játszmában ötször is brékeltek a felek, amiből a magyar teniszező jött ki jobban, és második meccslabdáját kihasználva továbblépett a következő körbe.

Fucsovics ellenfele a legjobb 16 között Stan Wawrinka lesz, akivel éppen egy héttel korábban játszott Torontóban. Akkor hiába nyerte meg 6:1-re az első szettet, végül óriási küzdelemben, két rövidítésben alulmaradt. Amennyiben Fucsovics le tudja győzni Wawrinkát, úgy könnyen lehet, hogy az Australian Open után ismét megmérkőzhet Roger Federerrel – a svájcinak Leonardo Mayert kell legyőznie a nyolcaddöntőben.

ATP 1000-ES TORNA, CINCINNATI (5 669 360 dollár, kemény pálya)
2. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Fucsovics– García-López (spanyol) 6:7, 6:4, 7:5

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!