Hazai pályán folytatta szereplését a Haladás VSE korosztályos fiú kézilabda csapata. A gyermekbajnokság hatodik fordulóját rendezték a legutóbbi HÉTVÉGÉN, amelyben Fejér, Somogy, Vas, Veszprém és Zala vármegyei gárdák vesznek részt. A Haladás Sportkomplexumban megrendezett játéknapon a szombathelyiek a Celldömölk mellett az Éles Kézisuli csapatával csaptak össze.

Elsőként a veszprémi együttessel nézett farkasszemet a vasi alakulat. Jól kezdett a Haladás – támadásban és védekezésben is tartotta a lépést nagynevű ellenfelével. Főként a kapus teljesítménnyel lehetett elégedett a hazaiak mestere. A ballagások és betegségek miatt tartalékos szombathelyiek csak az első félidő derekáig tudtatartani a vendégek által diktált tempót.

A második játékrészben már az Éles Kézisuli akarata érvényesült és gyors akciókkal a különbséget is növelni tudták. A felforgatott vasi keretnek így csak a tisztes helytállás lehetett a célja. Ezzel szemben a forduló másik mérkőzésén vármegyei rangadót rendeztek. A Celldömölk ellen szerettek volna magabiztos győzelmet aratni a Haladás játékosok. A vendégek ugyanakkor az első félidőben még megnehezítették a hazaiak dolgát.

A szoros első felvonást követően magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a szombathelyi gárda. Védekezésben és támadásban is sikerült feljavulniuk, ennek köszönhetően fokozatosan nőtt a vendéglátó előnye. Ekkor már tetszetős gólokat is szereztek a Hali játékosai. A végén még a celliek próbálták kozmetikázni az eredményt de a hazaiak győzelme egy percig nem forgott veszélyben.

Haladás VSE – Éles Kézisuli 16-33 (8-18)

Haladas VSE – Celldömölk 25-17 (12-10)

Haladás: Franer M, Molnáros M. – Ádám T., Boros M., Cziráki B., Kiss B., Kocsis Á., Séllei B., Simon L., Pezenhofer Z.
Vezetőedző: Szász Virág

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!