Mint ismert, a nyári vb-kiesés után nem sokkal Mesut Özil lemondta a német válogatottságot, többet között rasszizmusra hivatkozva, mondván, hogy nem fogadják el a török gyökereit. 

Eddig senki nem fogalmazott meg markáns véleményt ezzel kapcsolatban, most azonban honfitársa, Toni Kroos keményen odaszólt az Arsenal játékosának. 

„Olyan dolgokra utalt, amikre nem lett volna szükséges, rengeteg hülyeséget hordott össze.Szerintem ő is nagyon jól tudja, hogy sem a válogatottban, sem a szövetségben nincs semmifélre rasszizmus.Sőt, éppen ellenkezőleg: mindig is támogattuk a sokszínűséget és az integrációt, hosszú ideig ő volt az élő példa rá.” – nyilatkozta a Bildnek a Real Madrid középpályása.

Kroos szerint a csapat és a stáb támogatta Özilt akkor is, amikor Ilkay Gündogannal egyetemben rengeteg kritikát kaptak a török elnökkel, Erdogannal készült fotó miatt.

„Később viszont már csak a világbajnoki teljesítménye miatt kapta a kritikát, éppen ahogy mi is. Nyilván néha nagyon keményre sikerült, de nekünk ezzel meg kell tanulnunk együtt élni.”

Közben Sami Khedira is megszólalt a válogatottbeli folytatást illetően, a Juventus középpályása őszintén nyilatkozott arról, hogy nem ment neki a vb-n a játék, és amennyiben a vezetőedző nála jobb játékosoknak szavaz bizalmat, úgy elfogadja a döntését, de amennyiben meghívást kap, úgy rendelkezésére áll majd a nemzeti csapatnak, hisz ez a kötelessége.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!