Elsőként Puskás Tivadar polgármester emlékezett.

Horváth Zoltán fogalom volt és fogalom maradt Szombathely sportéletében. Fogalom volt, mert meghatározta a csapat fazonját. Fogalom maradt, mert a tragédia óta minden évben jövünk és emlékezünk rá. Ő elment, de soha nem hagyott itt bennünket, mert emlékeinkben él. Valakit elveszteni mindig nehéz, de valakit úgy elveszteni, hogy élete delén van, még nehezebb. Bízzunk benne, hogy mindennek van értelme, talán ennek az áldozatnak is.

Maradjon meg a tisztelet, soha ne felejtsük Horváth Zoltánt, aki örömet okozott nekünk, ezért tisztelettel és hálával tartozunk felé. A csapathoz tartozni mindig fontos, és amikor emlékezünk az elveszett tagra, azt jelenti, hogy a csapat is erős. Bízzunk benne, hogy a X. emléktornán még többen leszünk, és Cece az égi csapatban dobja tovább a kosarakat – fogalmazott a város első embere.

Ezután Gráczer György ügyvezető személyes gondolatait osztotta meg. Felidézte Cece itteni éveit, az, hogy 2+1 éves szerződést kötött, de beszélt a hazai és külföldi csapatokban nyújtott játékáról is.
– Igazi csapatra, barátokra csak itt lelt Cece, aki már idő alatt meghatározó játékossá vált. A tragédia a sportkarrier végét jelentette, mert kellett ott fent egy égi center, emlékedet ápoljuk az idők végezetéig – tette hozzá a klubvezető.

Az emlékezés koszorúzással és gyertyagyújtással folytatódott, majd Falco – Komarno emlékmérkőzést rendeztek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!