Csütörtök délután tartotta meg a zöld-fehéreknek az első edzést Horváth Ferenc. Az egykori válogatott labdarúgó az NB II-es Balmazújvárostól érkezett segíteni.

 

 

Milyenek voltak az első benyomások, illetve mit lehet 2 nap alatt elérni?

Azt gondolom, hogy egy ilyen gyönyörű stadionban nem lehet az embernek kedvezőtlen első benyomása. Az első edzés még nem volt erős, aztán persze belehúztunk. Igyekezett mindenki odafigyelni, próbálta tenni mindenki a dolgát, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A puding próbája amúgy is az evés. Szombat este pedig majd eldől, tudtunk-e hozzátenni valamit a csapat teljesítményéhez vagy nem. Persze dőreség lenne azt mondani, hogy 2 nap alatt mennyi mindent lehet megváltoztatni. Tudom, hogy kevés az idő, de egy-két irányelvet megbeszéltünk, hogy a jövőben merre haladjunk tovább. Azt is elmondtam, milyen hozzáállást várok el a csapattól.

A csapat eddigi gyenge szereplése miatt szurkolói bojkott lesz. Mit gondol erről?
– Szerintem egy profi játékosnak sokféle helyzetben kell tudni futballozni, aki a tapsot elviseli, annak a füttyöt is el kell viselnie. Egy profi játékosnak az a feladata, hogy úgy játsszon, amit látva a szurkolónak ne jusson még egyszer eszébe, hogy bojkottot alkalmazzon – nyilatkozta sportoldalunknak Horváth Ferenc, aki szerint a klubvezetés által megfogalmazott elvárás, az NB I-ben maradás, korrekt és elérhető cél.

Horváth Ferencet a tavalyi szezon utolsó fordulójába megrendezett Balmazújváros-FTC (2-2) mérkőzésen kiállította a játékvezető, így egymeccses eltiltását a szombati bajnokin tölti le. Horváth Ferenc tehát a Paks ellen még nem ülhet a Hali kispadján.

A Haladás – Paks összecsapás ma 17 órakor kezdődik a Rohonci úti stadionban. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!