AVUS – Eger 7-16 (4-4, 1-4, 1-5, 1-3)

Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés

4. forduló, vezette: Knézy, Csanádi.

AVUS: Horváth A. – Hajmási 1, Takács K., Baj 1, Kurucz, Ekler B. 2, Sági. Csere: Polovic 1, Galambos G., Takács J., Juhász M. 1, Garancsy 1, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.

Eger: Valics – Strahinja 1, Hosnyánszky 3, Decker, Murisic 3, Gyárfás 2, Vlachopoulos 1. Csere: Lukács, Avramovic 1, Sánta 1, Tóth B. 1, Kürti 3, Csiszár. Edző: Dabrowski Norbert.

1. negyed: Hosnyánszky indította meg a gólgyártást, amit Polovic Krisztián még egalizált, 1-1. Aztán megint az egrieknél volt az előny, de Hajmási András szép góllal egyenlített. A negyed végén Ekler Bendegúz kétszer is betalált, így 4-4 volt az első 8 perc után az eredmény.

 

 

A 2. negyedben több percig nem esett gól, aztán a játékrész közepén Sánta, majd Gyárfás révén az egriek törték meg a gólcsendet, 4-6. Baj Marcell háttal a kapunak, csavarral leadott találatánál minden AVUS-drukker felugrott, 5-6. A félidő hajrája már a vendégeké volt, a szünetben 5-8-at mutatott az eredményjelző.

 

A 3. negyedet az egriek gólja nyitotta, majd folyamatosan tovább növelték előnyüket, sajnos ebben a 8 percben csupán 1 gólt írhattunk az AVUS neve mellé. A szombathelyi pólósok nagyot küzdöttek, a fiatal Kovács Barnabás azonban hiába mutatott be több bravúrt is a kapuban, a hátrány 7 gólra duzzadt, 6-13.

 

A 4. negyedben csak a végső különbség volt kérdéses. Garancsy András büntetőből lőtt gólt a végén, 7-16.

Ezt követően a hazaii közönség vastapssal jutalmazta az AVUS legénységét.

 

 

 

A meccs után Matajsz Márk vezetőedző honlapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a vereség ellenére elégedett a csapat teljesítményével.

– Azt láttam, hogy a 2. negyed közepén elfáradtunk, de ez nem is csoda, hiszen amilyen ritmust diktált az Eger, abban a nálunk jobb csapatok is elfáradnak. Enne kellenére abszolút elégedett vagyok a srácokkal, hiszen, amit megbeszéltünk, azt betartották. Okosan, higgadtan játszottunk, amíg bírtuk erővel. Fiataljaink is meghálálták a bizalmat, ebből pedig kell és tudunk is alapozni a számunkra oly fontos szombati meccsre – fogalmazott Matajsz Márk.

Az OB I ,A’ csoportjának jelenlegi sereghajtója szombaton folytatja bajnoki szereplését, a Pécs elleni meccsen nagyon fontos lenne az első pont, illetve a győzelem megszerzése.

A meccs 16 órakor kezdődik majd az AVUS medencéjében.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!