Az észak-amerikai kosárlabdaliga legutóbbi fordulójában értékesített a Golden State Warriors játékosa, Klay Thompson, ligarekordot érő, 10 folyamatos 3-pontost.

A Golden State Warriors 130-111-re nyerte meg a Los Angeles Lakers elleni rangadót. Klay Thompson ligarekordja mellet szerzett még 44 pontot. A kezdőből hasonlóan eredményes volt Kevin Durant. A világsztár 20 ponttal, 6 lepattanóval, valamint 4 gólpasszal zárta a találkozót. A Golden State irányítója, Stephen Curry 11 pontos, 12 gólpasszos dupla-duplával örvendeztette a közönséget. A cserepad legeredményesebb játékosa Kevon Looney volt, aki a sérülésből visszatérő DeMarcus Cousins cseréje volt. Looney 8 pontot szerzett, valamint emellett leszedett 8 lepattanót is.

A Lakers az utóbbi időben nem volt szerencséje, ha a sérüléseket nézzük. Elvesztették kettő alapemberüket, LeBron James-t és Rajon Rondo-t, valamint a legutóbbi mérkőzésen szenvedett boka sérülést Lonzo Ball, aki szintúgy 4-6 hétre kidőlt. A Lakers legeredményesebb játékosa Brandon Ingram volt, aki 17 ponttal próbálta segíteni csapatát. Kyle Kuzma 16 pontot szerzett, a kezdőötösből rajtuk kívül senki nem érte el a 10 pontot. A cserepadról kifejezetten eredményes volt Ivica Zubac, aki 18 pontot szerzett, emellett 4 lepattanót is összekapkodott. Michael Beasley 15 ponttal, valamint 5 lepattanóval segítette a csapatát. Luke Walton megelégedett volt a munkájával, 17 percet töltött a pályán.

Akit érdekel a triplaeső és a rekorddöntés, IDE kattintva találja meg a mérkőzés összefoglalóját.

A forduló kiemelkedő teljesítményei:

  • Damian Lillard 26 pontjával segítette csapatát az öt pontos győzelemhez. Az irányító jó meccset játszott, szívesen látnánk tőle hasonlókat még.
  • Joel Embiid 32 pontot szerzett, emellett leszedett 14 lepattanót is. A center nem véletlenül van ott az elit centerek között, újra győzelemre vezette csapatát.
  • James Harden újra 37 pontot szerzett. A pontgyáros 20 egymást követő mérkőzésen szerzett több mint 30 pontot. jelenleg 35 pontot átlagol a szezonban.

  • Luka Doncic megszerzete NBA karrierje első tripla-dupláját. A szerb csodagyerek 18 pontot, 11 lepattanót, valamint 10 gólpasszt szerzett.
  • Paul George 31 pontjával nyerte meg az Oklahoma City Thunder a New York elleni mérkőzést. A játékos emellett leszedett 4 lepattanót és kiosztott 4 gólpasszt is.
  • Blake Griffin 29 pontot szerzett. A vereség ellenére jól játszott a veterán center, pontjai mellett leszedett 9 lepattanót is.
  • D’Angelo Russel 31 pontja segített a Brooklyn Nets-nek megszerezni az idei 25. győzelmüket.
  • Kyrie Irving dupla-duplája mentette meg a Bostont az újabb vereségtől. A rossz formában játszó Bostoni gárda ma csapatként játszott, mi sem igazolná ezt jobban, mint Kyrie 26 pontja mellé kiosztott 10 gólpassza.
  • Giannis Antetokounmpo 31 pontos, 15 lepattanós dupla-duplája volt a Milwaukee szerencséje. A görög szörny 26 pontot átlagol és versenyt fut a fent említett James Hardennel az MVP címért.

A forduló eredményei:

Dallas Mavericks 106-116 Milwaukee Bucks
Houston Rockets 93-121 Philadelphia 76’ers
Golden State Warriors 130-111 Los Angeles Lakers
Oklahoma City Thunder 127-109 New York Knicks
Chicago Bulls 104-88 Cleveland Cavaliers
Detroit Pistons 87-101 Washington Wizards
Orlando Magic 122-103 Atlanta Hawks
Sacramento Kings 94-123 Brooklyn Nets
New Orleans Pelicans 105-85 Memphis Grizzlies
Miami Heat 99-107 Boston Celtics
Portland Trail Blazers 109-104 Utah Jazz

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!