A magyar bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a Pécs felett aratott könnyed győzelmet az Egis Körmend. A pénteki összecsapás után lázasan dolgoztak Matthias Zollner irányításával a Rába-parti kosarasok, hiszen kedden már Csehországban van jelenésük. Prágában vívják ugyanis az Alpok Adria Kupa negyeddöntőjének első felvonását.

Az Egis Körmend a csoportkör során mindhárom hazai mérkőzését megnyerte, idegenben viszont csak egyszer sikerült, azonban ezzel a 4-2-es mutatóval is az A-csoport élén végeztek Ferenczék. A hármas holtversenyben végül a vasi együttes és a Patrioti Levice örülhetett. Ők várhatták a január végi negyeddöntőket. Az USK Praha hasonló mutatóval (4 győzelem – 2 vereség) végzett a B-jelű kvartett második helyén.

A cseh gárda szintén veretlen maradt hazai pályán, így nehéz küldetés vár a piros-feketékre. Leginkább a 21 esztendős Ondrej Sehnal semlegesítése lehet a mérkőzés kulcsa. A hazai játékmester ugyanis vezeti a házi pontversenyt (15.3 átlaggal), a lepattanózást (5.0) és a kiosztott gólpasszok terén is a legjobb (5.8). Tehát a Körmendnek a legjobb formáját kell nyújtania, ha meglepetést szeretnének okozni.

USK Praha (cseh) – Egis Körmend
Alpok Adria Kupa negyeddöntő – I. mérkőzés
2019. január 22. – 18:00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!