Győzelmet szalasztott el az Egis Körmend Csehországban. Bár a nyolc pontos hátrány nem behozhatatlan, azonban pontosabb játékkal másként is alakulhatott volna a találkozó. A Pécs elleni bajnokit követően keményen dolgoztak Matthias Zollner tanítványai, kedden pedig – egy utazást követően – este már Prágában bizonyíthattak.

A feldobás után egyből bekezdtek a vendégek. Hammonds ellen nem volt ellenszere a hazaiaknak, aki egymás után gyűjtögette pontjait. Az ellenakció után pedig védekezésben is villogott, hiszen óriási blokkot osztott ki. Miután Thames labdát szerzett és könnyed ziccert dobhatott már tíz pont előnyre tett szert a Körmend, jött is azonnal az időkérés.

Ez azonban nem zökkentette ki a vendégeket, a jó védekezés mellé hatékony támadómunka is párosult, így a negyed végén megérdemelt volt a vasi előny. A folytatásban aztán megváltozott a játék képe. A csehek agresszív védekezése nem ízlett Ferenczéknek, akik négy perc alatt csak két pontot szereztek. Majd a körmendi csapatkapitány triplája után úgy tűnt rendezték a sorokat a vendégek.

Azonban a szünet után is dadogott a támadójáték és a védekezés sem volt annyira acélos, mint az első félidőben. Delasék a palánk közeléből próbálták tartani a lépést a csehekkel, de ez csak rövid ideig sikerült. A harmadik negyed végén már a hazaiak voltak előnyben, a szurkolók legnagyobb örömére. Érthető módon nem volt túl boldog a vendégek trénere.

Az utolsó játékrészben aztán fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a hazai szurkolóktól űzött Praha nem tette meg azt a szívességet, hogy kiengedje a találkozót a kezéből. A visszavágóra mindenképpen fel kell javulni a vasi együttesnek, amennyiben tovább szeretne jutni az Alpok Adria Kupa elődöntőjébe.

USK Praha – Egis Körmend 95-87 (18-30, 18-15, 29-18, 30-24)

Körmend: Thames 7/3, Price 16/9, Ferencz 8/3, Hammonds 20/3, Delas 10.
Csere: Bradford 12, Csorvási 10, Németh 2, Balogh 2, Lajsz -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!