Szombathelyi Haladás–FC Voluntari 2-1 (1-0)

A larai felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás a Király – Habovda (Schimmer, 60.), Saláta (Kolcák, 46.), Jagodics (Tamás, 60.), Mohl (Németh Milán, 60.) – Funsho (Rácz, 60.), Daushvili (Nyári, 46.), Golodjuk (Halmosi, 60.), Ofosu (Rui Pedro, 46.) – Priskin (Gaál, 60.), Rabusic (Németh Márió, 46.) összeállításban játszott – írja a haladas.hu.

A kedvezőtlen időjárás miatt az eredeti időpontnál később kezdett meccs 4. percében Golodjuk 20 méteres szabadrúgását védte a román kapus. Aztán 3 perc múlva Habovda ívelt középre egy szabadrúgást, de Priskin kevéssel lemaradt a labdáról. A 38. percben Funsho egyedül tört kapura a jobb oldalon, 14 méteres lövése elsuhant a bal kapufa mellett.

A 45. percben Habovda jobb oldali szögletét a kapus Saláta elé ütötte, aki nyolc méterről a kapuba helyezett (1-0).

A zöld-fehér klub tudósításából kiderült az is, hogy a szünet után a románok kezdtek aktívabban, Király védett két nagyot. Aztán a 67. percben egy rossz román hazaadásra Rui Pedro lecsapott és becsúszva, közelről a hálóba lőtt (2-0). A 76. percben a vasi támadások közepette egy jobb oldali akció végén tíz méterről a románok szépítettek (2-1). A 88. percben szép vasi támadás végén Gaál lefutotta a védőket, de 16 méteres lövését védte a román kapus. A szombathelyiek betartották a taktikai utasításokat, fegyelmezetten, összeszedetten futballoztak, így megérdemelten nyertek.

A Haladás csapata péntek este érkezik haza Szombathelyre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!