A hazai klub honlapja szerint a Fradi játékerejéről sokat elárul, hogy a németek ellen készülő 13 fős válogatott keretbe öt játékost – Vogel Somát, Jansik Szilárdot, Mezei Tamást, Pohl Zoltánt, Vámos Mártont – adnak a ferencvárosiak. Az őszi FTC–AVUS meccsen 16-6-ra nyertek a fővárosiak.

A meccs esélyeiről honlapunk az egyik kiváló szombathelyi játékost, az aligator.hu pedig a vezetőedzőt kérdezte meg.

– Ezen a héten alapozó jellegű munkát végeztünk, a fókuszban a Pécs meccs áll nekünk. Ettől függetlenül szeretnénk jól helytállni, az elmúlt 1-2 nap a regenerációé volt, sikerült kipihenni a kemény edzéseket – fogalmazott érdeklődésünkre Takács Kristóf.

 

 

– A világ egyik legjobb klubcsapata jön hozzánk, azt kértem a játékosoktól, hogy felszabadultan vízilabdázzanak, élvezzék a játékot. Számunkra a meccs jó felkészülés lesz azokra a találkozókra, ahol már lehet keresnivalónk, így gyakorolhatunk olyan dolgokat, amelyek ha a Fradi ellen sikerülnek, okkal bízhatunk abban, hogy egy gyengébb együttes ellen is bejönnek. Az FTC ellen lassítanunk kell a játékot, és – bár pokolian nehéz lesz – kevés gólon akarjuk tartani ellenfelünket. Ősszel vállalható eredmény értünk el, ezúttal is ez a célunk – ezt pedig Matajsz Márk vezetőedző nyilatkozta az AVUS honlapjának.

Érdekesség, hogy a meccsre jegyet váltó szurkolók között a találkozó szünetében a rendezők kisorsolnak két, a korábban az uszodánkban rendezett Magyarország-Málta találkozón részt vett magyar válogatott játékosainak aláírásával ellátott vízilabdát és további két vízilabdát, melyet az OB I-es AVUS csapatának tagjai írtak alá.

A nyertesek a labdákat a találkozó lefújása után a zsűriasztalnál vehetik át.

Az AVUS – FTC meccs 16 órakor kezdődik az aligátorok új medencéjében.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!