Az Alpok-Adria Kupa első negyeddöntőjét követően szombaton már a bajnokságban kell bizonyítania az Egis Körmend csapatának. A férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság alapszakaszának 17. fordulójának egyik pikáns párosításának ígérkezik a Sopron és vasi piros-feketék összecsapása. Bár a tabellán elfoglalt helyek csalókák lehetnek, hiba lenne lebecsülnie ellenfelét a Rába-parti gárdának.

Az SKC jelenleg 10. helyen áll 7 győzelemmel és 9 vereséggel, azonban egy sikerrel és a többi mérkőzés eredményétől függően, akár a legjobb nyolc közé léphetne Sabáli Balázs csapata. Ráadásul az utóbbi hetekben egyre jobb formában játszottak a kék-fehérek, így a Körmend játékosainak komolyan kell venni a Lemar, Warner és Supola nevével fémjelzett házigazdákat.

A bajnoki tabella 2. helyezettje egyébként hazai környezetben legyőzte a Sopront még az ősszel. Akkor Ferecz Csaba 25, TJ Price 22 ponttal rukkolt ki a 95-78-ra végződött összecsapáson. A vasi együttesnek egyébként mindenképpen győznie kellene, hiszen a Jászberény – amely 3. helyen áll egyetlen siker választja el őket az ezüstérmes pozíciótól. Ráadásul a JKSE-vel kétszer is játszani fognak még Ferenczék. Először február 9-én egy bajnokin, majd egy héttel később a Magyar Kupa negyeddöntőjén.

Soproni KC – Egis Körmend
2019. január 26. – 18:00

*

Közleményt tett közzé az Egis Körmend vezetősége:

“Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy 29-én, kedden mindenki számára nyitva lesz a Városi Sportcsarnok ajtaja. Szeretettel várunk mindenkit az USK Praha elleni Alpok Adria Kupa visszavágó mérkőzésre, hogy együtt szurkoljuk ki az elődöntőbe jutást. A 18 órakor kezdődő találkozón tehát mindenki belépőjegy nélkül vehet részt, de ülőbérleteseink számára ezúttal is fenntartjuk a helyeiket, ezért kérjük, hogy az ülőhelyeket ne foglalják el!

Várunk mindenkit kedden, hogy csapatunk egy újabb lépést tehessen a döntő felé!”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!