Igazán színvonalas, látványos megoldásokban bővelkedő találkozót láthatott az, aki kilátogatott az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokába, ahol a Kanizsai Vadmacskák vizitáltak. Mindkét együttes nagyon bekezdett, azonban a nagy rohanásból a vendégek jöttek ki jobban. Azonban elég volt egyetlen perc és a negyed közepén már a vasi lányoknál volt az előny.

A folytatásban Zsámár vette hátára a vendég együttest és a vezetést is visszaszerezték, igaz csak átmenetileg, mert Horváth Laura, majd Mezősi Anna is betalált kintről. Ekkor nagyon jól működött a hazaiak támadójátéka és védekezésben sem vallott szégyent Szabó László rendkívül fiatal átlagéletkorú csapata. A szünetben 38-38 állt az eredményjelzőn, így hasonlóan izgalmas folytatásban reménykedtek a szurkolók.

Sokáig tartott a lépést ellenfelével a SzoESE, azonban a 25. perctől kezdve nem sikerült betalálniuk Jakubovicséknak. Közel négy perces “gólcsend” után Balogh törte meg a hazaiak hullámvölgyét. Ekkor viszont már tizenöt ponttal is vezettek a vendégek, hiába kért időt a szombathelyiek mestere. Úgy tűnt, hogy ezzel eldőlt a találkozó.

Nem így gondolta a vasiak két rutinos játékosa Szabó-Haklits Zsuzsa (kis képünkön) és Jakubovits Dóra, akik közelről és távolról is betaláltak. Hathatós közreműködésükkel egyetlen pontra zárkóztak a szombathelyiek. Felváltva estek a kosarak és a vége előtt két perccel is tartotta minimális előnyét a Nagykanizsa. Végül az idegek harcát a vendégek nyerték, akik büntetőkből döntötték el ezt a kiváló mérkőzést.

SzoESE – Kanizsai Vadmacskák 76-83 (19-17, 19-21, 16-27, 22-18)

SzoESE: Jakubovits 12, Fekete 11/3, Mezősi 9/6, Szabó-Haklits 14/6, Plózer 13.
Csere: Koltay 9/6, Balogh V. 4, Horváth L. 3/3, Sándor 1, Nagy Cs.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!