A gyengébbik nem képviselőit követően kedd este már a fiúkon volt a sor, hogy a soron következő MEFOB mérkőzésen pályára lépjenek. A helyszín ezúttal is a fővárosi Tüske csarnok volt és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapata titkon a győzelem megszerzésének reményébe utaztak a találkozóra. Ez a siker azonban sokkal nehezebb volt, mint bárki remélte volna.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, először Horváth büntetőből, majd Mészáros mezőnyből volt eredményes. Erre viszont gyorsan válaszolt a BME. A kiegyensúlyozott első negyedben egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól és a pontatlan dobásoknak köszönhetően húsz pont alatt zárták a játékrészt a felek.

A folytatásban is inkább a küzdelem dominált, mint a szép és eredményes játék. Fekete pontjaival szép lassan átvette a vezetést és azt állandósítani is tudta a fővárosi együttes. A SzoESE játékosai sok dobást rontottak és csak büntetőből tudták tartani a lépést. A támadójáték mindkét oldalon gyenge volt, ugyanakkor a védekezést mindkét csapat komolyan vette.

A szünet után még tartotta előnyét a BME-MAFC és úgy tűnt, hogy nem sikerül felzárkózni vagy megfordítani az állást a szombathelyi együttesnek. Egy vendég időkérést, majd Tóth triplájának köszönhetően aztán mégis megtört a jég és az utolsó felvonás előtt már a vasi együttes állt jobban. Ehhez persze Gábor játéka is szükséges volt.

A negyedik negyedben aztán tovább rontották a csapatok a dobószázalékot és a legkevesebb pontot hozó játékrészt hozták össze a felek. Az utolsó percekben felváltva estek a kosarak Fehér büntetői után pedig már egálra állt a meccs. Mészáros duplájával aztán a SzoESE állt jobban, és ismét a hazaiak büntetőzhettek. Fehér azonban az egyiket kihagyta, így végül egyetlen ponttal megnyerte a találkozót Kéri Péter együttese.

BME-MAFC – SzoESE 58-59 (18-18, 15-11, 14-17, 11-13)

SzoESE: Tóth D. 10/6, Sinkovits 5, Mészáros 13/3, Horváth 6, Schveighoffer 2.
Csere: Gábor 13/3, Vicze 8, Soós 2, Papp -, Földesi -.
Vezetőedző: Kéri Péter.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!