A Vas Megyei I. osztály 26. fordulója több érdekes párosítást is tartogatott számunkra, ráadásul a hétvége során az időjárás csúnyábbik arcát mutatta, így nem volt könnyű dolga a csapatoknak, akiknek a viharos széllel és az esőtől áztatott talajjal is meggyűlt a bajuk. 

A múlt heti veresége után igyekezett javítani a Körmend, amely olyannyira jól sikerült, hogy a piros-feketék 6 gólos első félidővel nyitottak a Vasszécseny ellen, a második játékrészre aztán összekapta magát a vendég alakulat, de a találkozó így is nagyon sima körmendi győzelmet hozott.

Tovább folytatta jó sorozatát a Répcelak, akik a sereghajtó Ikervár otthonába utaztak. A hazai pályán mindenkire veszélyes együttes kellemetlen stílusa mellett a pálya talaja sem kedvezett a vendégeknek, ráadásul a vezetést is az Ikervár szerezte meg. Nem sokkal később egy megpattanó lövés után egyenlített a Répcelak, majd megfogyatkoztak: egy elhibázott passzt igyekezett javítani a répcelakiak hálóőre, ám a tizenhatoson kívül ért bele kézzel a labdába, így a játékvezető kiállította. A második játékrészre jóval támadóbb felfogásban érkezett ki mindkét gárda, az Ikervár együttese is eljutott lövésekig, míg a Répcelak több ízben is a kapusra vezethette a labdát, ám nem sikerült betalálniuk. Mindkét edző igyekezett frissíteni csapatán, ez pedig a vendégeknek sült el jobban, a hajrához közeledve büntetőhöz jutottak, ám mintha valahogy ma semmi nem akart volna összejönni, így ez is kimaradt. Természetesen támadásban maradt a Répce-parti gárda, amelynek a 89. percben lett meg az eredménye, egy baloldali beadás után a menteni igyekvő védő továbbította a saját kapujába a labdát. Ekkor már mindenki arra gondolt, hogy vége a mérkőzésnek, ám egy felívelt labda üresen találta a hazaiak csatárát, aki a 91. percben egyenlíteni tudott. A jegyzőkönyvbe már szinte vésték is be a 2:2-es végeredményt, amikor ismét támadásba lendültek a vendégek, és egy szépen felépített akció végén újra magukhoz ragadták az előnyt, ráadásul a maradék egy percben újabb gólt is szerezhettek volna, ám egy remek cselsorozatot követően megint csak nem sikerült feltenni az i-re a pontot, így, ha szűkösen is, de megérdemelten nyert Ikerváron is a Répcelak.

Nagy várakozás övezte a rangadónak ígérkező Király SZE – Lukácsháza összecsapást, mivel a két együttes harcban áll a dobogóért, egy győzelemmel ráadásul lőtávolba kerülhetett volna a Lukácsháza. A találkozó jó iramban kezdődött, a hazaiak igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, míg a Lukácsháza elsősorban pontrúgásaiból veszélyeztetett. Az első félidő végül 2:1-es hazai vezetéssel zárult, a második etapot pedig visszahúzódva kezdték meg a szombathelyiek, hogy kedvükre kontrázhassanak a kitámadó vendégekkel szemben. Hét közben 8 gólt is berámolt a Lukácsháza, azonban most nem jöttek úgy a gólok, ahogy a Jánosháza ellen, ám egy távoli lövéssel sikerült egyenlíteniük. A Király hiába dolgozott ki több ziccert is a mérkőzés végéig, ezekből nem sikerült gólt elérniük, így a vége pontosztozkodás, amely egyik csapat számára sem az igazi, hisz a Körmend így két ponttal ellépett a Királytól, míg a Lukácsháza hátránya 4 pont maradt aktuális ellenfele mögött.

Alsóházi rangadón nézett farkasszemet egymással a Jánosháza és a Rum gárdája. Az elmúlt 3 fordulóban 3 győzelmet szerző rumiak jócskán elléptek a kiesőzónától, előnyük pedig 4 pont volt a Jánosháza előtt a tabellán. A találkozón aztán sokáig úgy tűnt, hogy ezt az előnyt tovább növelheti a vendég gárda, hisz egészen a 81. percig vezettek, ám ekkor góllá érett a hazaiak fölénye, így itt is osztozkodtak a pontokon a csapatok.

Hazai pályán biztosította be bajnoki elsőségét a Celldömölk csapata, akik a hétvégi, Vasvár elleni győzelmükkel behozhatatlan előnyre tettek szert, így biztossá vált, hogy az ő nyakukba akasztják az aranyérmet a szezon végén.

Tovább folytatta nyeretlenségi szériáját az Egyházasrádóc együttese a Rábapaty ellen. A hazai pálya előnye nem érvényesült ezúttal, hisz már bő negyedóra elteltével vezetéshez jutott a patyi együttes. Erre azonban még volt válasza a vendéglátónak, ám a második félidőben két ízben ismét eredményes volt a vendég gárda, amellyel végül meg is nyerte a találkozót.

Az időjárási körülmények nem tették lehetővé, hogy megrendezésre kerüljön a Vép – Csepreg összecsapás, így a találkozót várhatóan még májusban pótolja majd a két együttes. 

Tabella, jegyzőkönyvek

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!