Budapesten rendezték a legutóbbi hétvégén a 25. WAKO Kick-box Világkupát, amelyre 284 klub, 1661 versenyzője érkezett. A résztvevők között ott voltak a szombathelyi Controll SE bunyósai is, akik szerettek volna bizonyítani az idei év egyik legrangosabb hazai szervezésű megmérettetésén. A remekül sikerült felkészülést követően nem is maradt el az éremeső.

Dancsó Zoltán tanítványai ugyanis 3 ezüstérmet valamint 5 bronzérmet szereztek a fővárosban. Bárdosi Sándor full-contact -75 kg-ban a döntőbe jutásért jó teljesítménnyel, kemény csatában pontozással győzött olasz ellenféllel szemben. A döntőt- német rivális ellen a második menetben- csuklótörés miatt, kénytelen volt feladni, így ezüsttel zárt.

Szmolek Emánuel felnőtt kick-lightban állt tatamira. Ezen a versenyen és két súlycsoportban sikerült is érmet nyernie. 79 kg-ban egy liechtensteni ellenfelet, majd a válogatott finn versenyzőt búcsúztatta, a döntőbe jutásért a szlovák Karlik Marek, aktuális Európa-bajnok tudta csak megállítani egyetlen ponttal. 84 kg-ban szintén az elődöntőig menetelt, egy bosnyák válogatottól kapott ki minimális pontkülönbséggel, így Emánuel 2 bronzéremmel zárt.

Ersing András élete első komolyabb nemzetközi versenyén kadett I. +47 kg-osok között light-contactban cseh és ukrán ellenfelet vert, majd egy horvát versenyzőtől kapott ki az elődöntőben. Kick-lightban olasz, ukrán versenyzőt búcsúztatott, a döntőben egy jóval rutinosabb cseh versenyzővel szemben maradt alul, és megérdemelten nyert ezüstérmet. Mikós Bendegúz junior -84 kg light-contactban ezüsttel, kick-lightban bronzzal gazdagodott.

Dancsó Zoltán masters light-contact +94 kg az elődöntőjében, egyértelmű pontelőny mellett térdsérülés miatt kénytelen volt feladni a mérkőzést, így bronzérmet szerzett. Pataki Barnabásnak és Nagy Dávidnak ezúttal nem sikerült dobogóra állnia, pedig mindent megtettek a győzelem érdekében. Pintér Bálint a Controll SE kung fu szakosztályának versenyzője szintén dobogós helyezés nélkül zárt.

Eredmények:
Bárdosi Sándor
full-contact -75kg 2. hely

Szmolek Emánuel
kick-light 79 kg 3.
kick-light 84kg 3.

Ersing András
C1 light-contact +47kg 3.
kick-light +47 kg 2.

Mikós Bendegúz
junior light-contact -84kg 2.
kick-light-84kg 3.

Dancsó Zoltán
masters +94kg light-contact 3.hely