Az alap-, és a középszakaszt követően első helyen álló Egis Körmend hazai környezetben fogadja megyei riválisát. Matthias Zollner együttesének a Sopron elleni negyeddöntő során nem akadt problémája és három győztes meccsel lépett tovább ellenfelén. A Pécs elleni elődöntők viszont kisebb nehézségeket okoztak a Rába-parti kosarasoknak.

Mario Delas kiválása alaposan felforgatta a csapatot és csökkent a piros-feketék variációs lehetősége. Ráadásul Ferenczék két meccses előnyüket is leadták. Az utolsó, mindent eldöntő ötödik felvonást azonban hozták és nagy fogadkozás közepette készültek a fináléra. Van is okuk rá, hiszen 16 éve nem nyertek bajnokságot, ráadásul a Falco ellen 11 éve elveszítették a bajnoki döntőt.

———-

A Falco csapatánál természetesen ugyanilyen komolyak a fogadkozások és a várakozások is. A szombathelyiek szeretnék folytatni kiváló sorozatukat, hiszen mind a negyeddöntőn, mind az elődöntőn söpréssel jutottak tovább. A játékosok és a szakmai stáb mellett természetesen a szurkolók is azt szeretnék, ha bajnoki címet ünnepelhetne Szombathely! Váradi Benedek csapatkapitánnyal a falcokc.com készített interjút.

A döntő 1. meccse 15 óra 30 perckor kezdődik Körmenden, aki nem jutott jegyhez, illetve közösen, jó hangulatban szeretne szurkolni a szombathelyi CSAPATnak, az jöjjön a Sugár úti Kiscsarnokba és miközben óriáskivetítőn nézheti a meccset, még a sárga-feketéket is buzdíthatja!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!