A spanyol labdarúgó-élvonal, a La Liga rajtján összességében elég gyenge meccset láthatott, aki a Bilbao – Barca meccsre kilátogatott.  A nyitányon a Barcelona a sérült Lionel Messi és a minden valószínűség szerint Münchenbe tartó Philippe Coutinho nélkül lépett pályára az Athletic Bilbao otthonában.

A baszk csapat volt az egyetlen, amelyet nem tudott legyőzni az előző idényben a katalán gigász, és most is alaposan megizzadt a San Mamésben a címvédő. Az első félidőben kétszer is hatalmasat kellett védenie Marc-André ter Stegennek, mindkétszer a nyáron a Manchester Unitedet visszautasító, Bilbaóban 2028-ig hosszabbító Inaki Williams lövését hárította – írja az nso.hu.

Nem unatkozott a hazai kapus, Unai Simón sem, akit egyszer a kapufa mentett meg, Luis Suárez közeli lövésénél (a támadót az eset után le kellett cserélni), egyszer meg a léc, de oda a kapus tolta Rafinha ravasz tekerését.

Szintén a Suárezt váltó brazil lőtt kapura, de már a szünet után, ám ezt is elérte Simón, a gyengén futballozó Carles Alená helyére álló Ivan Rakitic pedig maga talált a léc fölé a 71. percben – és már ilyen jeleneteknek is örülni lehetett, olyan szinten folyt a futball a második félidőben.
Ernesto Valverde a hajrára fordulva beküldte a pályára Sergi Roberto helyett a 21 éves csatárt, Carles Pérezt, majd a bilbaói ikon, a 38 éves Aritz Aduriz is beszállt a mérkőzésbe – és első labdaérintésével el is döntötte azt, a levegőben úszva, ollózó mozdulattal lőtt a bal sarokba egy beadást!

Érdekesség, hogy a Bilbao a nyáron egyetlen eurócentet sem költött erősítésekre, csak felkerült a profik közé öt saját nevelésű fiatalja.

SPANYOL LA LIGA
1. FORDULÓ
Athletic Bilbao–Barcelona 1–0 (Aduriz, 89.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!