A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság a 6. fordulóval folytatódott tovább a hétvége során, ám nem minden mérkőzést rendeztek meg, hisz a Vasvár és a Vép csapata a Magyar Kupa küzdelmeiben volt érdekelt, így az ő találkozóikat el kellett halasztani. 

Kezdjük tehát a két elnapolt mérkőzéssel, a Vasvárra a Rábapaty várt volna, helyette viszont a Magyar Kupában nézett farkasszemet az NB III-as Mosonmagyaróvárral, és bár vezetett a vasi gárda, végül sima vereséget szenvedett (9:1). A vépiek a Répcelak elleni derbijüket voltak kénytelenek elhalasztani, helyette Hajdúszoboszlón vitézkedhetett a csapat, ahol a helyi, szintén megyei I. osztályú ellenfél várt rájuk. A vépiek már az első félidőben két gólos előnyre tettek szert, és bár a második etap elején szépített a hajdúsági csapat, erre ismét góllal választ a Vép. A hajrában aztán ismét feljött egy gólra a szoboszlói alakulat, de egyenlíteni már nem sikerült nekik, így a vasiaknak megérte a nagy utazás, ugyanis továbbjutottak a következő körbe.

Celldömölkön manapság minden a villanyfényes mérkőzésekről szól: kezdődött az egész azzal, hogy a csapat a múlthéten Répcelakra látogatott hét közben, a Vasi Kupa küzdelmeiben, ahol villanyvilágítás közepette csapott össze a két alakulat, ám a technika felmondta a szolgálatot, így az a mérkőzés az 51. percben félbeszakadt. A hétvége során pedig már saját pályájukon, az újonnan elkészült reflektorok alatt léphettek pályára, ünnepélyes hangulatban. A címvédő ráadásul a tabella alapján kellemes ellenfelet kapott erre a jeles napra, hisz a sereghajtó, 0 ponttal szerénykedő Jánosháza látogatott Celldömölkre. A találkozó úgy kezdődött, és zajlott, ahogyan arra előzetesen számítani is lehetett, a hazaiak irányították a játékot, a vendégeknek nem sok lehetőségük akadt, ami akadt azt azonban kihasználták, így a félidőben 2:1-es celli vezetéssel tértek pihenőre a csapatok. A második etapban aztán sokáig tartotta magát a Jánosháza, ám a 75. perctől kezdve beindult Németh József, aki 3 gólt is szerzett a lefújásig, így mesternégyessel zárta a találkozót. A celldömölkiek tehát széppé tették ezt az amúgy is emlékezetesre sikerülő napot.

Tovább folytatta jó szereplését az Egyházasrádóc együttese, akik a tavalyi szezon bronzérmesét, a Király SZE-t fogadták hazai pályán. A találkozót kevés helyzet jellemezte, egy hazai szabálytalanságot követően a szombathelyiek büntetőből vezetést szereztek, ám még a félidő lefújása előtt egyenlíteni tudott a listavezető, lesgyanús volt a szituáció, de a játékvezetők szabályosnak ítélték meg a találatot. A második etapban aztán szintén nem alakult ki túlságosan nagy helyzet, ám a sípmester a hazaiak számára is megítélt egy büntetőt, amelyet értékesítve megnyerte az összecsapást az Egyházasrádóc.

Hazai pályán szenvedett meglepő vereséget a Lukácsháza a Kőszeg ellen egy elképesztő mérkőzésen. Az első játékrész nagyon gyengére sikeredett, nem ütötte meg az I. osztály színvonalát. A második etapban aztán felpörögtek az események, a 47. percben emberhátrányba került a vendég csapat, ám ezt nem sikerült kihasználnia a hazaiaknak. A 78. percben újabb kiállítás, immár kettő emberrel volt kevesebben a Kőszeg. Az igazi izgalmak azonban a lefújás előtt következtek, akármennyire hihetetlen is, a 87. percben újabb játékos volt kénytelen elhagyni a pályát a kőszegiek részéről, ám egy perccel később egy hatalmas kapushibát követően mégis a 3-as emberhátrányban lévő kőszegiek szereztek győzelmet érő találatot.

Farkasszemet néztek egymással az újoncok is a hétvége során! A Szarvaskend együttese hazai pályán fogadta a Büköt, mindkét együttes várakozáson felül teljesített eddig, így izgalmas találkozóra volt kilátás. Korán két gólos előnyre tett szert a hazai brigád, a félidő előtt azonban szépített a Bük, így a lélektani előny birtokában kezdhették meg a második játékrészt. Sokáig nem történt említésre méltó esemény, majd az utolsó 20 percre nagyon felpörögtek az események, a 71., a 82., valamint a 84. minutumban is betalált a Szarvaskend, amellyel eldöntötte a találkozót, igaz a lefújás előtt még egyszer a bükiek is betaláltak.

Közel állt második győzelme megszerzéséhez a Körmend, hisz a vezetés tudatában térhettek pihenőre Rumban 45 percet követően. A második 45 minutum azonban nem hozott szerencsét a piros-fekete alakulat számára, két új igazolása révén megfordította a mérkőzés állását a hazai gárda, amellyel 2:1-re megnyerte a találkozót.

Pocsék formáján igyekezett javítani hazai pályán a Szentgotthárd együttese, akik a csepregieket fogadták a 6. körben. Ennek ellenére nem indult jól a mérkőzés a gotthárdiak számára, csepregi vezetéssel zárult az első játékrész. A második félidőben rendezte sorait a hazai csapat, és már a 46. percben megvolt az egyenlítés. A lendületben maradó hazaiak az 53. és a 61. percben is eredményesek tudtak lenni, amelynek köszönhetően otthon sikerült tartaniuk a 3 pontot.

Jegyzőkönyvek, tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!