Hatalmas sikert aratott a magyar serdülő páros Huzsvár Erik és Szántosi Dávid. A két fiatal asztaliteniszező alaposan kitett magáért a csapatverseny során az ITTF Junior & Cadett Circuit szombathelyi állomásán. A fiatal versenyzőket a szurkolók is végig bíztatták és hazai pályán fényes sikerként, a harmadik helyen fejezték be a küzdelmeket.

Már az előjelek sem voltak túlzottan biztatóak, hiszen egyetlen magyar csapatként jutottak tovább a csoportkörből. A sorsolás azonban kárpótolta a fiatal versenyzőket, hiszen az ázsiai valamint a francia és román nemzeti együtteseket sikeresen elkerülte a Huzsvár-Szántori páros. A negyeddöntőben a belga duóval néztek farkasszemet a magyarok.

A beszámolók szerint a 3-0-ás eredmény simának mondható, azonban a versenyzők kihangsúlyozták, hogy a belga páros rendkívül erős ellenfélnek bizonyult. Szoros mérkőzéseken sikerült felülmúlni a riválist és maximális odafigyelés mellett, kreatív játékkal léptek át ellenfelükön. Az elődöntőben a végső sikerre esélyes román páros következett.

Iulian Chiritával és Darius Movileanu közül utóbbi lett az Európai TOP 10 bajnokságon az első a serdülők között, míg párja a második helyen végzett. Ennek fényében a 3-0-ás vereség a várható eredmények közé sorolható. Ugyanakkor minden elismerést megérdemel a Huzsvár Erik és Szántosi Dávid, akik végül bronzérmet szereztek a tornán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!