Nehéz mérkőzésre számítottak a szombathelyi szurkolók, hiszen a Ferencváros csapata jó erőkből áll. Optimizmusra adhatott okot ugyanakkor az, hogy a Haladás a fővárosban kétszer is legyőzte ebben a szezonban a Fradit. Először a bajnokságban 5-2-re, majd 5-0-ra a Magyar Kupa küzdelmei során. Ráadásul mindenképpen győznie kellett a vasi csapatnak, amennyiben meg akarta őrizni második helyét.

Egyből neki is esett ellenfelének a Hali. Már a középkezdés után magához ragadta a kezdeményezést a szombathelyi együttes. Tetszetős támadásokat vezettek és sokat nem is kellett várni a vezető gólig. A 3. percben a csereként beálló Péter Ábrahám avatta fel Tóth Gyula kapuját. Ekkor még nem tudhatta a fővárosi csapat, hogy mi vár rájuk.

A vendégek igyekeztek hatékony védőmunkából támadásokat építeni, azonban a hazaiak pazarul játszottak. Nem is kellett sokat várni, mert jöttek az újabb gólok. Öt perc leforgása alatt Vas Ádám, Péter Ábrahám és Vidák is betalált, ezzel teljesen lehűtötték a ferencvárosi játékosokat. Hiába reménykedtek jobb folytatásban a vendégek, mert a vasi alakulat hétfő este ellenállhatatlan volt.

Szinte a kezdés után Hajmási rázta meg magát és a 21. majd a 23. percben is betalált, tovább növelte a Haladás előnyét. A vendégek trénere Roni időkéréssel, cserékkel és taktikai felállással is próbált változtatni valamint megtörni a szombathelyiek lendületét, de hiába. Többen válogatott formában játszottak a találkozón.

Dróth Zoltán sem akart lemaradni a gólszerzés terén, Ő is duplázni tudott a Fradi elleni rangadón. Végül a 10. gólt a Haladás saját nevelésű fiatalja, a 18 esztendős Nagy Kevin Tamás szerezte. Ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert a Hali és magabiztosan őrzi a tabella második helyét. Legközelebb Kecskeméten bizonyíthatnak Juanra tanítványai december 16-án.

Haladás VSE – FTC-Fischer Klíma 10-0 (4-0)

Haladás: Sásdi – Michel Melo, Horváth P., Dróth, Vas.
Csere: Alasztics, Homlok (kapusok) – Hajmási, Simic, Sipos, Nagy K., Péter, Martinez, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Péter 2, Hajmási 2, Dróth 2, Vas, Vidák, Sipos, Nagy K.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!