Kiváló hangulat uralkodott az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában, ahol a hazai Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület ellenfele a PTE-PEAC volt. A vendég keretben több ismerős arcis akadt, akitől tarthattak a vasi kosarasok. A legnagyobb név talán Popgyákunik Balázs volt, aki rászolgált a hírnevére, ezúttal is csapata egyik legjobbjaként játszott.

Gyorsan a hazaiak tudtára adta a vendég együttes, hogy győzni érkeztek a vasi megyeszékhelyre. Bekeztek egy 2-8-as rohanással, amiből csak szép lassan talált magára a szombathelyi együttes. Novák Majd Sinkovits kosaraira építve ledolgozta hátrányát a SzoESE, mégis a negyed végén ismét négy ponttal állt jobban a Pécs.

Ezt követően viszont a hazaiak percei következtek. A kemény védekezésből hatékony támadásokat vezettek a szombathelyiek. Leginkább Mészáros volt elemében, aki betörésből és tempóból is szorgalmasan gyűjtögette pontjait. Azonban hiába fordított a SzoESE, a szünet előtt megint megrázta magát a Gáspár vezette PTE-PEAC, így vendégek álltak jobban a szünetben.

A fordulás után aztán ismét a SzoESE ragadta magához a kezdeményezést. Remek játékkal sikerült fordítani és növelni is a vasi előnyt. A vendégek ekkor nem igazán találták a ritmust, Czeigli triplája pedig azt jelentette, hogy a szombathelyiek négy pontos előnnyel fordulhattak az utolsó, mindent eldöntő negyedre.

Mészáros állt ismét csapata élére, így állandósult a vasi vezetést. Sőt, a játékrész közepére növelte is előnyét a SzoESE. Ekkor úgy tűnt, hogy zsebben lesz a győzelem. Gáspár és Popgyákunik viszont újra felpörgette a játékot és néhány másodperccel a vége előtt Nagy büntetőzhetett. Mivel a játékos keze nem remegett meg, ez a két pont azt jelentette, hogy fordított és nyert a PTE-PEAC.

SzoESE – PTE-PEAC 76-77 (14-18, 20-20, 26-18, 16-21)

SzoESE: Horváth 14/3, Novák 10/3, Mészáros 18/3, Sinkovits 13/6, Monek 2.
Csere: Czeigli 17/12, Frisnyák 2, Bojkovszky -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!