Szerda délután először a körmendi csikócsapat látta vendégül a BK Opava együttesét. Az Alpok Adria Kupa csoportkörének 5. mérkőzésén szerette volna a legutóbbi formáját átmentve ismételni a piros-feketék és győzelemmel visszavágni a cseheknek. A feladatot nehezítette, hogy a megszokottal ellentétben ezúttal korábban kezdődött a derbi.

Egyetlen változás történt csupán a Körmendnél, bár nevezve volt Németh Ákos is a találkozóra, ő végigülte a meccset, hiszen este a FIBA Europe Cupban kellett bizonyítania a nagyokkal. A feldobás után nagyon bekezdtek a pontgyártásba a csapatok, igaz a csehek pontosabban céloztak. Nem sikerült kizökkentenie az ellenfelét a hazaiaknak, így a szünetre nagy hátrányba kerültek.

A fordulás után már kapkodóbbá vált a játék, több tiszta dobóhelyzetet rontottak a csapatok. A csehek még növeltek kicsit a különbséget, ezzel pontot téve a mérkőzés kimenetelére. A körmendi fiatalok azonban még az utolsó felvonásban mindent megtettek, hogy az eredményt kozmetikázzák – ez sikerült is.

*

Az esti FIBA Europe Cup mérkőzést, Ventspils ellen jól kezdte a vasi alakulat. Pontos, precíz támadójátékkal lepték meg az ellenfelet, akik nem igazán találták a játék ritmusát. Majd egy időkérést követően nagyon bekeményített a lett együttes. Kemény, néhol a durvaság határát súroló faultokkal sikerült kizökkenteniük a Körmendet.

Kaufmanis és Luther kosaraival szép lassan ledolgozta hátrányát a Ventspils, de a szünetben még a hazaiak álltak jobban. A térfélcserét követően pontatlanná vált a Körmend, leginkább a támadójátékuk hagyott kívánnivalót maga után valamint a védekezésük sem volt kellően hatékony. A vendég együttes ugyanis 70% pontossággal dobta a duplákat.

A szünet után már csak futott az eredmény után a vasi alakulat, akiknek volt lehetőségük többször is fordítani, átvenni a vezetést, de a kritikus pillanatokban rossz döntéseket hoztak. A végére aztán még a gyűrűből is kifelé pattant a labda, a Ventspils pedig tovább növelte előnyét és döntötte el a találkozó végkimenetelét.

Egis Körmend – BK Opava 80-100 (24-31, 13-22, 15-20, 28-27)

Körmend: Kozma 8/3, Érsek 5/3, Takács 15/6, Oroszi 5/3, Balogh 8.
Csere: Martinez 18/6, Kiss M. 13/3, Kiss B. 6/3, Habel 2.
Vezetőedző: Patai Benjamin.

Egis Körmend – Ventspils 76-94 (29-20, 15-21, 17-25, 15-28)

Körmend: Turner 14, Németh Á. 2, Edwards 17/6, Varnado 29/9, Taylor 7.
Csere: Kastrati 4, Durázi 3/3, Ferencz -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!