Tovább folytatódik sorozatunk, amelyben a megyei I. osztályban szereplő csapatok őszi szezonját értékeljük, vizsgálgatjuk. Sokszor elmondtuk már, hogy a 2019/20-as kiírás különösen rapszodikusan zajlott, ám a Vép és a Rum gárdája igyekezett kiegyensúlyozott teljesítménnyel előrukkolni az ősz során, amelynek köszönhetően a dobogón telel mindkét együttes. 

A vépiek ráadásul egy meccsel kevesebbet játszva állnak a tabella 2. helyén, amellett, hogy a Magyar Kupában is remekül meneteltek, az NB II-es Szeged állta az útjukat, de az ellenük nyújtott teljesítményükre is büszkék lehetnek.

A csapat remekül kezdte a szezont, az első vereségüket a 4. fordulóban éppen a Rum ellen szenvedték el egy igazán fordulatos találkozón (3:2). Az őszi mérlegük kiváló, hisz a már említett kupamegmérettetések mellett a bajnokságot 10 győzelem mellett 1 döntetlennel és 3 vereséggel zárták (+1 elmaradt mérkőzés). Figyelemre méltó statisztikai adat továbbá, hogy ők kapták a 2. legkevesebb gólt, valamint ők lőtték a 3. legtöbbet. A vépiek félszezonját Dancs Zoltán, a csapat meghatározó játékosa értékelte velünk.

“A szezon kezdete előtt jól felkészített csapattal vágtunk neki a a bajnokságnak, ahol szeretnénk minél jobb eredményt elérni, így célul a dobogó valamely fokát tűztük ki! Jól indítottuk a szezont: 3 győzelemmel kezdtünk, ezután kissé megtorpant a csapat, és a következő mérkőzéseken a megszerezhető 15 pontból csupán 4-et sikerült begyűjtenünk. Azonban ezt ismét egy jó periódus követte, egy 6 meccses győzelmi sorozatot produkáltunk, 22 rúgott góllal. Végül tehát sikerült a dobogó 2. fokát elcsípnünk, 5 ponttal lemaradva az éllovas Celldömölktől, ráadásul eggyel kevesebb lejátszott mérkőzéssel! Az edzésmunka beérett a csapatnál, ami a minőségnek, és nem mellékesen az edzéslátogatottságnak is köszönhető, hiszen átlagban 15-16 fővel készültünk, de az se volt ritka, amikor egy-egy pénteki edzésen 22 játékossal tudtunk gyakorolni. Természetesen a srácoknál ez a helyzet egy egészséges versenyszellemet is kelt, hiszen mindenki játszani szeretne, ami akkor valósulhat meg, ha edzésen bekerülsz és a mérkőzésen meg is tudod tartani a pozíciódat a csapatban! Úgy gondolom, hogy maximálisan elégedettek lehetünk, hiszen ősszel a Magyar Kupa főtáblájára kerülés is mar egy remek eredmény, amelyre büszkék lehetünk. Mivel a Celldömölk lőtávolon belül van, és a dobogóért is nagy csata várható, így nem ülhetünk a babérjainkon, folytatjuk a megkezdett munkát és próbálunk még ennél is sikeresebbek lenni a bajnokságba a tavasz során!”

A rumiak hasonlóképpen remekül kezdték a szezont, első 4 mérkőzésükből kettőt megnyertek, kettő pedig döntetlenre végződött, az 5. fordulóban aztán szinte nyert helyzetből kaptak ki Répcelakon az utolsó percekben. Ám ez sem szegte a csapat kedvét, rögtön visszataláltak a győztes útra, melybe nem is csúszott sokszor hiba az ősz során. 15 mérkőzésükből 9-et megnyertek, emellett pedig 3-3 döntetlen és vereség áll a nevük mellett.

Mindkét együttes kemény, de szép tavasz elé nézhet, ha sikerült folytatniuk a jó szereplésüket.

Korábbi írásaink:
https://hungarysport.hu/wp-content/uploads/2019/12/03/megyei-i-elmaradt-merkozest-potoltak/
https://hungarysport.hu/wp-content/uploads/2019/12/11/megyei-i-ujoncok-a-celkeresztben/

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!