Hosszú tömött sorok a boltban, lerabolt polcok, lépésben haladó forgalom az utcán és a járdán. Nagy a sürgés-forgás a konyhában és persze megint a talpba kell faragni a fát – kivéve ha már műfenyőt díszítünk. Megannyi szokás, amely szinte mindenkinél eltér az ünnep közeledtével. Vajon a vasi sportolók hogyan készültek a karácsonyra és mit jelent nekik ez az ünnep?

Szabó-Haklits Zsuzsa – kosárlabda:
– Tradíció a Szoese köreiben a közös karácsonyi évzárás, egymás megajándékozása, melyet az utolsó mérkőzésünket követően szoktunk megejteni. Ezúttal hazai környezetben, győztes mérkőzéssel hangoltunk, majd egy szép estét ünnepeltünk együtt a vezetőséggel. Családunkban fontos szerepet tölt be a vallás, Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük. A gyerekekkel a készülődés mindig nagy élmény, a Jézuskának idejében megírják levelüket a kìvánt játékokkal. A közös mézeskalács díszítésben mindenki kiélheti kreativitását. Szentestén nagy családi körben ünneplünk, ilyenkor összejön a rokonság, vacsorát követően az ajándékozásé és a közös játéké a főszerep majd készülünk az éjféli misére. Az ünnepek között pihenünk, feltöltődünk, majd az évet a Szoese csapatával búcsúztatjuk. Ezúton kívánunk magunk és a Szoese Női kosárlabda csapatának nevében Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet a Hungarysport munkatársainak valamint a sportot szerető közönségnek.

Takács Bernadett – röplabda:
– Talán kicsit furcsának tűnik, de mi nem visszük túlzásba az ünnepi előkészületeket. Idén ráadásul megbeszéltük hogy nincs ajándék, ezzel is nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy egymással töltsük az időt és lehetőség szerint hasznosan. Jókat eszünk iszunk, élvezzük a nyugalmat együtt békében. Ritka alkalmak egyik lesz, hiszen én már régen nem lakom otthon és öcsém is lassan felnőtt lesz, szóval ki kell élvezni a tiszta pillanatokat együtt. Ami hagyomány nálunk és biztosan megőrizzük idén is, öcsémmel a fenyőfát mi díszítjük, amíg édesanyánk a konyhában sürög-forog. Ezúton is szeretnék mindenkinek kellemes ünnepeket kívánni!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!