Úgy tűnik mindenkit meglepett, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége mennyire hirtelen döntött a bajnokság befejezése mellett. A lépés abból a szempontból megkérdőjelezhetetlen, hogy javában tombol egész Európában a koronavírus. Ugyanakkor a döntés részleteivel sem biztos, hogy elégedettek a szurkolók.

A Hungarysport Facebook és Instagram oldalán is feltettük a kérdést olvasóinknak, hogy megtudjuk, ők mely táborral értenek egyet. A karakterszám megkötése miatt csak két részre lehetett szedni a szavazókat: igen, egyetért valamint a nem vagy nem teljesen ért egyet a döntéssel! A Facebookon vártuk az esetleges kommenteket is, amelyek ezúttal elmaradtak.

Pedig az eredmények kiértékelésénél elsöprő többségben volt a második lehetőséget választók tábora. Az MKOSZ döntésével a közel ötszáz szavazónk, alig 29%-a azonosult Ezzel szemben a NEM vagy NEM EGÉSZEN létszáma 343 fő volt. Sajnos azonban nem érkezett kifejtős válasz a hozzászólásokban, így csak feltevésekbe bocsátkozhatott szerkesztőségünk.

A szavazásnál rengeteg Falco és Körmend szurkoló kattintott a második lehetőségre. Bizonyára a szombathelyi szimpatizánsok megrökönyödését az váltotta ki, hogy csapatuk végig vezették az NBI kiírását, szépen meneteltek a Bajnokok Ligájában is, így talán a címvédésre is lehetőségük nyílt volna, amennyiben a járványveszély nem alakul ki.

Ezzel szemben a körmendi szurkolók kedvenceiket várták az első helyre, hiszen kedvenceik egyetlen győzelemre közelítették meg a Falco együttesét. Talán az MKOSZ-nek van igaza és egy hosszabb kényszerszünet után a pályán derül ki, hogy ki lesz a bajnok. Összességében viszont Vas megye jár(t) a legjobban, – hiszen minden csatározások ellenére – hosszú évek óta két meghatározó csapatot ad a honi élvonalnak a régió.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!