A koronavírus-járvány miatt Európa topbajnokságait felfüggesztették, akárcsak a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is – egyelőre nem tudni, mikor lesz folytatása a 2019–2020-as idénynek, ha lesz egyáltalán. Az bizonyos, hogy az idénynek van záró időpontja, ezt Aleksander Ceferin erősítette meg az egyik interjúban, amelyet a német ZDF készített vele – írja az nso.hu.

„A Bajnokok Ligája és az Európa-liga is legkésőbb augusztus harmadikán véget ér. Olyan szituációban vagyunk, amely nem megszokott, így muszáj rugalmasnak lennünk a mérkőzések időpontjaival kapcsolatban. Minél hamarabb véget ér a krízis, annál korábban tudjuk újra beindítani a bajnokságokat” – mondta Ceferin.

Az UEFA elnöke elmondta, akár egymeccses párharcban is eldőlhet a továbbjutók sorsa.

„Több tervünk is van: az eredeti felállás szerint a csapatok két meccsen dönthetik el a továbbjutást, ez lenne a legjobb. Az idő hiányában viszont egy mérkőzésen is eldőlhet a továbbjutás sorsa, ebben az esetben semleges pályán játszanának a felek” – folytatta az UEFA elnöke.

„Az egyetlen rossz megoldás az lenne, ha hagynánk, hogy a járvány közepén mérkőzzenek meg a csapatok egymással. Ezzel ugyanis veszélyeztetnénk a játékosokat, a bírókat és a szurkolókat is” – tette hozzá Ceferin.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!