A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek miatt nemcsak a kis, hanem a nagy klubok is sorra jelentik be, hogy csökkentik játékosaik fizetését. A legkirívóbb példa talán a Barcelona esete, a katalánoknál nem kevesebb, mint 70 százalékkal csökkentek a bérek.

A honi csapatoknál is több helyen léptek a vezetők, az NB II-ben tavasszal remekül szereplő, a bajnokikon veretlen Szombathelyi Haladásnál is a fizetések megkurtítására kényszerültek. Nos, a vezetésnek csütörtökön sikerült megállapodnia a játékosokkal és a szakmai stáb tagjaival jövedelmük csökkentéséről – írja a haladas.hu.

A játékosok és a szakmai stáb tagjai tisztában vannak a jelenlegi, nehéz helyzettel, így azonnal aláírták és visszaküldték a módosított szerződéseket. Jó érzés, hogy nemcsak a pályán, hanem most is egységesek voltak. Szinte a komplett keret rábólintott az új megállapodásra. Valamennyi játékossal egyesével tárgyaltam, annak nagyon örülök, hogy legfontosabb kérdésük az volt: hogyan tudják meghosszabbítani nyáron lejáró kontraktusukat? Ez mindenképpen jó jel, azt mutatja, hogy jó irányba haladunk a Haladással – nyilatkozta a zöld-fehérek weboldalának Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!