Hosszú út várt a másodosztályú női röplabda-bajnokságban érdekelt Haladás VSE együttesére, amely a rájátszás legutóbbi fordulójában megtörte rossz sorozatát és begyűjtötte első győzelmét. A folytatásban viszont nagyon nehéz pillanatok vártak Mucsi Péter tanítványaira, hiszen a listavezető Kecskemét otthonába látogattak, ahol minden tudásukra szükség volt a meglepetés elérése érdekében.

Nem ígérkezett könnyűnek a találkozó, hiszen felforgatott kerettel kelt útra a vasi alakulat és az összeszokottságon is meglátszott az első szett elején. Az ismerkedés pillanatai után a hazaiak begyújtották a rakétákat és esélyeshez méltó módon diktálták a tempót. A szett közepére összeállt a Haladás játéka is és felvették a ritmust, kiélezett csata következett.

A ráadásban már jobban koncentrált a Röpke együttese, így lépéselőnybe került. Ez a tény rányomta bélyegét a szombathelyiek játékára a folytatásban. Néhány pontos hátrányukból rendre felálltak, de nem sikerült fordítani a játszma során. Hiába kért időt Mucsi Péter és cserélte játékosait, a második felvonást rajt-cél győzelemmel zsebelte be a kecskeméti csapat, amely karnyújtásnyira került a sima győzelemtől.

Az utolsó felvonás kezdetén még egyszer megrázta magát a vasi alakulat és helyenként tetszetős nyitásokkal valamint sáncmunkával meglepték a házigazdát. A lendület viszont a játékrész derekáig tartott is, így előbb beérte ellenfelét a Kecskemét, majd a hajrában átvette a vezetést is. Nagyobb rutinjával pedig a győzelmet is bezsebelte a listavezető alakulat.

HÉP-KRC Röpke – Haladás VSE 3-0 (24, 18, 21)

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Héjj L., Marton G., Horváth B. Stéger B.
Libero: Varga N., Ragasits L.
Csere: Bíró L., Rudolf L., Avas V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!