A Répce Sportcsarnok fennállásának talán legintenzívebb időszakán van túl: az NB I-es kézilabda mérkőzések mellett az egyesület saját szakágainak is eredményeivel büszkélkedhet, hisz a nemrégiben alakult futsalcsapatuk rögtön első évében bajnoki címet szerzett a Regionális Futsalbajnokságban. 

A koronavírus-járvány miatt azonban az élet látszólag teljesen megállt a létesítmény körül, erről és a jövőről is beszélgettünk Gallen Ervinnel, a csarnok vezetőjével. 

“Természetesen, ahogy az egész sportvilágot, úgy minket is nagyban érint a jelenlegi helyzet. Anyagi szempontból sem kedvező ez számunkra, hisz az iskolai testnevelésórák jelenleg szünetelnek, így ebből most nincs bevételünk, ugyanakkor a Répcelaki SE elnöksége rendkívül korrekt módon megnyugtatta dolgozóit, hogy a továbbiakban is menetrend szerint kapják a fizetéseiket, így a munkahelye senkinek sem került veszélybe, illetve reméljük, Répcelak Város önkormányzata annak ellenére is tovább tudja támogatni ugyanolyan, vagy hasonló mértékben a létesítmény üzemeltetését, fenntartását, hogy teljesen érthető és jogos okokból jelenleg, valamint a közeli jövőben közel sem ez a fő prioritás, sőt.”

A mindig nyüzsgő sportlétesítmény ezúttal üresen áll, hisz a biztonsági előírásoknak megfelelően jelenleg semmilyen edzés, vagy rendezvény nem folytatható az épületben. 

“A nagyteremben naponta akár 6-7 csapatunk is edzett, amíg a normális kerékvágásban zajlottak a dolgok, emellett konditermünk, karatetermünk, és fitnesztermünk is sűrűn foglalkoztatott volt. Sajnáljuk, hogy most egy ideig nem elégíthetjük ki a sportszerető emberek igényeit.”

Ervin elmondása alapján azonban a munka most sem állt le. 

“A pályázatoknak köszönhetően eszköztárunk nőtt, így további sportszerekkel kibővülve várjuk újra a gyerekeket, sportolni vágyókat. Igyekszünk kihasználni a kényszerpihenőt, a takarítási, karbantartási munkálatokat most végezzük. Tervben van a nagyterem kapuinak lecserélése, továbbá az eltört, kifakult dolgok javítása. A közelmúltban sikerült beruháznunk egy Ózon Fertőtlenítőgépre is, amellyel a legapróbb sarkokat is fertőtlenítettük, hogy a lehető legbiztonságosabb közegben várhassuk az újranyitást.”

Optimistán állnak a folytatáshoz, igyekeznek a legtöbbet kihozni a helyzetből, és már a jövőre is gondolnak. 

“Amennyiben a nyár végéhez közeledve újra kinyithatunk, úgy szeretnénk kicsit a hobbi sportolók kedvében is járni, akciókkal becsábítani őket a csarnokba. Valamint, tervezünk még egy olyan jellegű nagyobb szabású rendezvényt is, amelyre még nem volt példa a létesítmény életében, de erről még korai beszélni, hisz ez azon is múlik, hogy miként alakul a járványhelyzet.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!