A fehérorosz bajnokság kivételével több, mint egy hónapja szünetelnek a nemzetek bajnokságai valamint a nemzetközi kupa küzdelmei. A koronavírus-járvány miatt először zárt kapuk mögött rendeztek fordulókat – így a Haladásnál is – majd következett a kényszerszünet. A játékosok pedig otthonaikban készülhettek a folytatásra, amely úgy fest, nincs is oly távol.

Bár a nagyobb sportrendezvényeket – közte a labdarúgó Európa-bajnokságot – halasztották egy évvel, mégis bizakodhatnak a foci szerelmesei. Németországban, ahol a hétfői adatok szerint közel 150 ezer fertőzöttet regisztráltak, már látják a fényt az alagút végén. A Bundesligában több országgal ellentétben már március 10-e óta szünet van, várhatóan májusban elindul az élet.

Először május 4-én a tanítás veheti kezdetét, majd az ezt megelőző hétvégén már a bajnokság – az alacsonyabb osztályokban is – is folytatódhat. Az előírásokat azonban szigorúan veszik, hogy a vírus ne üsse fel ismét a fejét, így zárt kapuk mögött és korlátozott létszámmal kerül sor a fordulóra. Kemény feltételek, de betarthatóak – állítják a döntéshozók.

Ennek megfelelően német futball-liga (DFL) is ülésezni fog a pontos menetrendről. Fontos kitétel lesz, hogy a játékosokon, szövetségi vezetőkön, a labdaszedőkön és a televíziós közvetítésért felelős stábon kívül nem tartózkodhat senki a stadionban. Ez a lehetséges megoldás egyébként több nagy múltú csapatnak, így a Schalke 04-nek is a túlélést jelentheti a szponzorációs pénzek miatt.

Cikkünk a Vasi Korall Kft. támogatásával készült!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!