Úgy tűnik, a klubok tulajdonosai egyelőre pártolják a rajongók körében sem népszerűtlen elképzelést, amely természetesen a koronavírus-járvány okán fellépő komplikációk miatt vetődött fel ismét. A játékosbörze időpontja továbbra is június 25-e, ám a hírek szerint csak idő kérdése, mikor halasztják el. Ezt ugyanis már megtette az NBA a májusra Chicagóba tervezett „lottósorsolással”, amelyen az dőlt volna el, melyik csapat választhat először a drafton és az ehhez kapcsolódó többnapos eseménnyel, ahol a börzén elkelni igyekvő játékosok különféle teszteken vesznek részt és megvillanthatják tudásukat az őket árgus szemekkel követő megfigyelőknek.

Az egyértelmű, ha be is fejezik az NBA aktuális idényét, nézők nem lehetnek jelen a találkozókon, sőt, éppen ez az egyik mozgatója a csúsztatásnak is: ha a 2020–2021-es évad decemberben indulna, a nagyobb részében esetleg már nem kellene zárt kapus mérkőzéseket bonyolítani. Egy neve elhallgatását kérő tulajdonos például azt mondta az ESPN-nek, hogy talán jövő márciusban térhetnek majd vissza a szurkolók a lelátókra…

Természetesen, mielőtt ezzel kapcsolatban konkrétumok fogalmazódnának meg, a ligának el kell döntenie, mit kezd a jelenlegi idénnyel, amellyel kapcsolatban rengeteg terv és ötlet vetődött fel, ám a legfontosabb, hogy a játékosok, a szakmai stábok és a kiszolgáló személyzet egészsége a lehető legnagyobb biztonságban legyen.

Hogy az NBA december közepén vegye kezdetét, nem teljesen új keletű idea, márciusban az Atlanta Hawks ügyvezető igazgatója, Steve Koonin vetette fel, érdemes lenne későbbi idénykezdéssel kitérni az NFL és az egyetemi amerikai futball-bajnokság elől, s ebben az esetben minden figyelem az NBA-re összpontosulna a nyáron, hiszen a profi baseball-liga és a golf nem vonna el túl sok nézőt – a nagydöntőt augusztusban rendezhetnék.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!