Ki ne ismerné Szarka Zoltán nevét? Egy legenda, aki nemcsak a Haladás, hanem a válogatottban is bizonyított. Később szárnyai alól olyan kapustehetségek kerültek ki, mint Király Gábor, Németh Gábor, Takáts Tamás, vagy épp Rózsa Dániel . Több generáció nőtt úgy fel, hogy a szakmai felkészítés mellett magánéletben is igyekezett jó tanácsokkal ellátni a sportolókat.

Nem véletlen, hogy több – nevével fémjelzett – labdarúgó tornát is rendeztek már. Az első helyre talán mégis Szarka Zoltán unokájának valamint Marton Dávid nevéhez fűződik, akik már harmadik alkalommal rendezik meg a nyáron a legendás kapusról elnevezett lábtenisz emlékversenyt. Sikerét remekül mutatja, hogy a meghirdetést követően napok alatt szinte azonnal elfogytak a szabad nevezési helyek.

A torna névadója egyébként rendszeresen megfordult az ábrahámhegyi strandon, így nem volt kérdés a rendezvény helyszíne sem. A korábbi tornákon egyébként több kísérő program is volt, a játékos feladatok mellett Király Gáborral készült beszélgetést is rengetegen követték. Biztosak lehetünk abban, hogy idén sem lesz ez másként.

A koronavírus-járványt követően a szervezők reményei szerint augusztus végén ideálisak lesznek a feltételek. Ehhez természetesen a megfelelő óvintézkedéseket is betartják az érdeklődők. A szervezők jelezték, hogy augusztus 22-23-án tartják meg a 3. Szarka Zoltán Lábtenisz Emléktornát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!