A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) bejelentette, az NB I-es klubokat egyenként tízmillió forinttal támogatja a koronavírus-járvány miatt szükséges intézkedések és tesztek kapcsán, illetve kiderült, a szövetség miként osztja szét a pénzdíjakat a befejezettnek nyilvánított bajnokságokban.

A nemrég megjelent elnökségi határozat szerint a 12 NB I-es egyesület egyenként tízmillió forintos, normatív támogatást kap az MLSZ-től a koronavírus-járvány miatt előírt tesztek megrendelésére, lebonyolítására. Minden érintett sportszervezet saját hatáskörben köteles az előírt teszteket megrendelni, lebonyolítani.

A Magyar Kupában még versenyben lévő, a 2019–2020-as évadban másodosztályú MTK ugyanezen költségekre négymillió forintot kap a szövetségtől, kérdéses azonban, hogy a csapat továbbjutását illetően növelik-e ezt a számot.

A női élvonalt érintő információkról is beszámoltak: a folytatásban résztvevő három csapat (FTC, MTK, DVTK) teszteléssel kapcsolatos költségeit teljes egészében megtéríti az MLSZ.

A szövetség továbbá bejelentette: a járvány miatt a versenykiírástól eltérően befejezett sorozatok, amelyeknél vagyoni értékű jogok értékesítéséből származó bevétel kerül kifizetésre a résztvevő sportszervezetek között (NB II, női NB I, férfi futsal NB I, női futsal NB I) résztvevői miként részesülnek a pénzdíjazásból.

A klubok az eredeti elosztási elvek szerint kapnak pénzt, tehát a tabellán elfoglalt helyezés a döntő – ám, a díjakat csökkentik a lejátszott mérkőzések számával arányosan. A fennmaradó összeget az adott bajnokság összes csapata között egyenlő arányban osztják szét – derült ki az MLSZ mellékletéből.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!