Május 12-től újra együtt edzett a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgó-csapata. A járvány miatti kényszerszünet alatt a játékosok otthon készültek a lehetséges folytatásra, ami aztán sajnos elmaradt, az MLSZ döntése értelmében ugyanis csak az élvonal és a Magyar Kupa küzdelmei folytatódhatnak – már ettől a hétvégétől.

A zöld-fehér csapat – a terveknek megfelelően – egy héten át tréningezett Mátyus János vezetőedző irányíításával az Illés Akadémia pályáin. A tréningek után a játékosok és a szakmai stáb tagjai sokat beszélgettek, de állapotfelmérésen is részt vettek.

 

– Mester! Milyen volt újra edzést vezényelni a csapatnak?

– Jó volt újra együtt lenni. Csapatépítő, hangulatjavitó ereje volt ezeknek az edzéseknek. A május 12-i kezdés után, e hét elején állapotfelmérésen vettek részt a fiúk, majd szerdán, az örömfutball után közösen megebédeltünk és egy időre újra elköszöntünk egymástól.

 

– Kiváló játékkal, egyre jobb formában, idei vereség nélkül maradt NB II-es a csapat. Hogyan lehet a jó formát átmenteni? 

– A bajnokság során a stáb teljesítette, amit vállalt. Mindössze hét forduló állt rendelkezésünkre, mégis sikerült a bentmaradás. Valóban nagyon jó formában voltunk, egyre jobban játszottunk, felfelé ívelt a tendencia, idegenben is parádézni tudtunk, számos gólt szereztünk, ezért is munkálnak bennem ambivalens érzések. 

– Valóban lendületbe jött a Hali, a szurkolók újra a csapat mellé álltak.

– Igen, ennek nagyon örülök. Az első pillantattól kezdve a drukkerek mellénk  álltak, megtaláltuk a közös hangot, a bizalmat, tudtunk újra együtt örülni. Hasonló lelkesedéssel várjuk őket vissza.  

– Hogyan tovább? 

– Most az a legfontosabb, hogy együtt tartsuk a keretet, ezzel kapcsolatban a játékosok és az ügyvezető közötti egyeztetések, tárgyalások megkezdődtek. Számunkra az lenne a legnagyobb erősítés, ha a CSAPAT és a szakmai stáb azon tagjai is maradnának, akiknek június 30-án lejár a szerződése. Én is szeretném folytatni a munkát. A szerződés-hosszabbítások után bízom abban, hogy remek felkészülést tarthatunk. 

– A rutinos játékosok mellé a fiatalokat is elkezdte beépíteni a csapatba. Folytatódhat ez az ,,építkezés”?

– A fiatalokra a továbbiakban is mindenképp számítok, az Illés Akadémián nagyszerú képzés zajlik, remek játékosok jönnek ki a múhelyből. Úgy gondolom, hogy a következő szezonban folytatható a csapatépítés, bízom benne, hogy mind a rutinos, mind a fiatal játékosok hamar megtalálják helyüket a csapatban. 

– Mikor kezdődhet az őszi szezonra történő felkészülés?

A felkészülés kezdetéről nincs hivatalos információ, hiszen jelenleg sem tudni mikor startol a következő bajnoki szezon. Ha ez már eldőlt, ahhoz az időponthoz igazítjuk a felkészülés kezdetét. Télen szúk volt a felkészülési időszak, most hosszú volt a kényszerpihenő, a megszokottnál hosszabb lesz most is a szünet.  Terveink szerint Szombathelyen edzünk, a feltételek itt is ideálisak.

– Mátyus János most hová tart? Szombathely után merre veszi az irányt?

– Örülök, hogy itt lehettem egy hetet, most Budapest és a Balaton következik. A család és a gyermekek lesznek az elsők, persze már az őszi meccsek is ott járnak a fejemben.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!