Zárt kapuk mögött vívták a járvány miatt az idei labdarúgó Bajnokok Ligája finálét. Két nagyon jól felkészített csapat vívta ki a döntőbe jutást, így joggal várták a szurkolók, hogy parázs mérkőzésre kerül sor. Ha teljesen nem is valósult meg ezen vágyuk, az biztos, hogy akadt néhány jelenetsor, amire szívesen emlékeznek majd a győztes csapat szimpatizánsai.

Az erőviszonyoknak és a mutatott formának megfelelően a bajorok akarata érvényesült inkább. Sokkal többet birtokolták a labdát és próbáltak kapura is veszélyesen játszani, de a franciák remekül védekeztek és vezettek néhány kósza ellentámadást is. Nagy helyzetig mégis a Bayern jutott az első félóra végén, de a közeli fejes nem okozott gondot Navas kapusnak.

A térfélcsere után is a München volt inkább aktívabb, de meddő volt a mezőnyfölény. A labdabirtoklásban abszolút verte ellenfelét a német együttes, de a gól csak nem akart megszületni. Egészen a 60. percig, akkor a volt ex-PSG játékos Coman vette be fejjel Navas kapuját Kimmich beadását követően. Elég volt tehát egyetlen kihagyás, máris büntetett a Bayern.

A gól után kissé megzavarodott a PSG és csak a német támadók pontatlanságán múlt, hogy nem nőtt azonnal az előnyük. Ezt követően viszont magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a franciák. Több kisebb-nagyobb helyzetig eljutottak, de még lesállásról sem sikerült bevennie Neuer kapuját Mbappének a ráadás pillanataiban.

A ráadás öt percében sem változott a játék képe, a németek hősiesen védekeztek és kontrából próbálták lezárni a párharcot. Ha a PSG az első félidőben belőtte volna a helyzeteit, akkor biztosan máshogy alakul a második félidő. Ezen az estén viszont megérdemelt Bayern siker született, hiszen a németek többet tettek a győzelemért!

PSG – Bayern München 0-1 (0-0)

PSG: Navas – Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat (Kurzawa) – Herrera (Draxler), Marquinhos, Paredes (Verratti) – Di Maria (Choupo-Moting), Mbappe, Neymar

München: Neuer – Kimmich, Boateng (Süle), Alaba, Davies – Alcantara, Goretzka – Gnabry (Coutinho), Müller, Coman (Perisic) – Lewandowski

Gólszerző: Coman

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!