Ne hagyd ki a vasárnap 17 órakor, a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában kezdődő Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre bajnokit!

A haladas.hu meccs-előzeteséből kiolvasható, hogy a 8.helyen álló vasiak utolsó három mérkőzésükből kettőt megnyertek és mindössze egy gólt kaptak. Nyíregyházán és Kazincbarcikán egyaránt 1-0-ra nyertek, a két bajnoki között pedig 1-1-es döntetlent játszottak Szombathelyen az ETO FC Győrrel. Jó passzban van tehát a Mátyus-csapat és jó esélye van arra, hogy vasárnap tovább gyarapítsa pontjai számát. Habár a vasiakat három egységgel megelőző, 4. helyen álló békéscsabaiak idegenben eddig még veretlenek, a koronavírus-járvány megtizedelte csapatukat, a Viharsarokból érkező hírek szerint meglehetősen foghíjas kerettel érkeznek. A Diósgyőr ellen csütörtökön 3-0-ra elveszített Magyar Kupa-meccsen az U19-es együttesükre építő lila-fehérek átlagéletkora 17,8 év volt. Más kérdés, hogy minden bizonnyal a vasárnapi bajnoki fontosabb számukra, vélhetően jó néhány olyan, az első kerethez tartozó futballistájuk van még, akit a Haladás ellen pályára küldhet a korábban Szombathelyen futballozó Preisinger Sándor vezetőedző. A két csapat márciusban találkozott utoljára, akkor a Hali 3-1-re nyert.

A klub honlapja ezúttal is a vezetőedzőt kérdezte az esélyekről.

– Nem szeretnék a csabaiak helyzetével foglalkozni, ugyanis ez zsákutca lenne, és elaltatna minket. Úgy készülünk, mintha komplett csapattal érkezne ellenfelünk. Sajnos a héten elmaradt a kupameccsünk, pedig egyrészt futballozni mindig jó, másrészt szerettem volna olyanokat játszatni, akik eddig kevés lehetőséget kaptak. Jó szériában vagyunk, az utóbbi meccseinknek egy gólt kaptunk. A csapatvédekezésünk javult fel, amellett persze, hogy a védelmünk is jól teljesít. A három belső védős felállás bevált, Mocsi Attila egyre érettebb és nagyon jó teljesítményt nyújt, amellett az új poszton futballozó Devecseri Szilárd bárhol meg tud újulni és a fiatal Debreceni Zalán is kiválóan futballozik – nyilatkozta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője.

Sajnos a Hali játékosai közül Szalay Szabolcs és Tóth Milán továbbra is beteg, Bosnjak Predrag, Schimmer Szabolcs, Farkas Balázs sérült, Tóth Dávid az egyik edzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, de kérdéses Kiss Bence játéka is, ő kisebb sérüléssel bajlódik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!